Hirdetés

Ezért jelenik meg PlayStation 5-re is a Doom: The Dark Ages

|

Phil Spencer elárulta, hogy miért nem lett exkluzív az id Software legendás FPS-sorozatának következő felvonása.

Hirdetés

Az, hogy a Microsoft nyitni kezdett a konkurens konzolok felé, egyfelől jobb eladásokat, nagyobb bevételt jelenthet az ebbe a körbe bekerülő játékok számára, és ez a jövőben talán elejét veheti az Alpha Dog, az Arkane Austin és a Tango Gameworks bezárásához hasonló döntéseknek. Másrészt viszont most már minden egyes, a redmondiak gondozásában napvilágot látó alkotás kapcsán azonnal felmerül a kérdés, hogy mikor várható a playstatiönös, esetleg switches verzió.

Jelenleg három lehetséges válasz létezik: soha, majd valamikor később, illetve az xboxos, PC-s, Game Pass-es premierrel párhuzamosan. A Doom: The Dark Ages esetében pedig, ahogy azt több bennfentes is megszellőztette, a harmadik forgatókönyv fog érvényesülni.

Hirdetés

Ennek okairól az amerikai IGN-nek mesélt Phil Spencer, aki szerint a késedelem nélküli multiplatform megjelenés az id Software stúdióvezetője, Marty Stratton kifejezett kérésére valósul meg, ő ugyanis még évekkel ezelőtt, amikor a Doom: The Dark Ages sorsáról döntöttek, amellett érvelt, hogy minél több játékoshoz jusson el.

"Megkérdeztem Martyt, hogy mit szeretne, és azt mondta, hogy minden platformon el szeretné adni; ennyire egyszerű az egész."

A sötét középkor inspirálta környezetbe helyezett, körfűrészes pajzzsal, láncos buzogánnyal, irányítható harci robottal és gépsárkánnyal feldobott Doom: The Dark Ages 2025-ben érkezik PC-re, Xbox Series X|S-re és PlayStation 5-re.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)