Hirdetés

Ezekkel játszunk áprilisban

|

Lassan indul 2012. második negyedéve, áprilisban főleg olyan címekből szemezgethetünk, amik egyszer már megjelentek valamilyen formában.

Hirdetés

Az előző hónapokban igazi nagy címek jelentek meg, amik nagyrésze csak a konzollal rendelkezők táborát boldogította. Most viszont a PC-seknek sincs okuk panaszkodni, hiszen szinte az összes áprilisban megjelenő játék számítógépeken is elérhető lesz, sőt, van ami csak erre a platformra érkezik. Böngésszetek lelkesedéssel és írjátok le kommentben, hogy ti mit vártok a hónapban.

Kinect Star Wars - április 3 - Xbox 360

Sokan kíváncsian várják, sokan nevetségesnek tartják az egész ötletet, de így vagy úgy, kedden megjelenik a Kinect képességeit használó Star Wars játék. Ötféle különböző kampány során élhetjük bele magunkat a Jedik, fogatversenyzők, Rancorok és más szereplők bőrébe. Használhatjuk a fénykardot, az Erőt, beülhetünk egy fogat volánja mögé, rombolhatunk Rancorként, vagy modern számok Star Wars-osított verzióira is táncolhatunk. Egy limitált kiadású gépcsomag is megjelenik, benne egy 320GB-os R2D2-festésű és a droidhoz hasonló hangokat kiadó géppel, egy fehér Kinecttel, egy C3PO-t idéző arany színű kontrollerrel és természetesen magával a játékkal.

 

I Am Alive - április 4. - PlayStation 3

Múlt hónapban már megjelent az I Am Alive Xbox 360-ra, most viszont a PlayStation 3 tulajdonosok is kipróbálhatják. Többnyire pozitív kritikákat kapott, Metacriticen jelenleg 70%-on áll, ami egy közepes értékelésnek mondható. Sokan azért bírálták, mert a grafikája idejétmúlt és hiányzik belőle az eredetiség, de még így is rengeteg boldog percet okozhat bárkinek, akit érdekelnek a túlélős játékok.

 

Top Gun: Hard Lock - április 5. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Sok alkalommal láthattuk már Maverick és Iceman, meg persze a többi vadászpilóta történetét megelevenedni videojátékok formájában, most itt egy újabb próbálkozás, amiben mi más is lenne a feladat, mint a 14 különböző vadászgép volánja mögé ülve megpróbálni életben maradni, miközben 15 egyjátékos küldetés, vagy a 16 fős többjátékos mód során igyekszünk levadászni az ellenséges repülőgépeket. Nem a szimulátorok kategóriájában indul, így akik IL2-n nevelkedtek azok ne várjanak sokat tőle, de akik csak egy jó kis kikapcsolódásra vágyak, azoknak bátran tudjuk ajánlani.

 

Shoot Many Robots - április 6. - PC

A Shoot Many Robots szintén egy olyan játék, ami konzolokra múlt hónapban jelent meg, a PC-sek viszont csak április 6-tól tölthetik le a Steam rendszerén keresztül. A - nem túl jelentős - történet egy bizonyos P. Walter Tugnut köré épül, aki felkészült egy robotapokalipszisra, így telepakolta lakókocsiját egy rakat fegyverrel, lőszerrel, meg természetesen megfelelő mennyiségű sörrel. A játék érdekesebb része a 4 fős online co-op, amiben nem csak segítenünk kell egymást, de küzdeni kell azért is, hogy a kör végén mi tudhassuk magunkénak a legtöbb pontot. Karakterünket mindenféle, anyacsavarral megvásárolható ruhákba öltöztethetjük, amik különböző extrákat adnak.

Binary Domain - április 6. - PC

Nem övezte túl nagy hírverés a Binary Domain megjelenését, pedig a SEGA gyermekéről beszélhetünk. Ennek ellenére egy jól iskerült akciójátékot kaphattunk kézhez, melyben egy csapat vezéreként kell helyt állnunk a fedezékek kihasználásával. Nagy hangsúly van azon, hogy hogyan bánunk csapattagjainkkal, minden döntésünk komoly következménnyel járhat. A konzolosoknak tetszett, reméljük, hogy a PC-sek nem egy gagyi konzolportot kapnak. Április hatodikától lehet megvásárolni mind a boltokban, mind a Steam digitális boltján keresztül, utóbbi esetén néhány ruhával is gazdagabbak leszünk.

 

Fez - április 13. - Xbox 360

Érdekes független fejlesztésű játék érkezik jövő hét pénteken az Xbox Live Arcade kínálatába, ugyanis ekkor jelenik meg a Polytron játéka, a Fez. A játékban egy Gomez nevű figurát irányítunk, aki azt hiszi, hogy egy 2 dimenziós világban él, míg egy nap egy különleges tárgy hatására megnyílik előtte a harmadik dimenzió. Bár a játékot végig 2D-ben játsszuk, képesek vagyunk forgatni a környezetet, így az adott terület egy másik oldaláról mutatkozik meg. Nincsenek ellenfelek, a hangsúly a különböző kincsek összegyűjtésén van.

The Witcher 2: Assassins of Kings - április 17. - Xbox 360

Napra pontosan 11 hónappal a PC-s verzió megjelenése után végre Xbox 360-ra is megjelenik a várva várt The Witcher 2, így a Microsoft asztali konzoljának tulajdonosai is folytathatják Ríviai Geralt kalandjait. Ritka eset, hogy a konzolos verzió jön később, és az is ritka, hogy ennyivel, de végre már semmi nem állhat a megjelenés útjába. Az Xbox 360-as verzióban rengeteg extra dolgot találhatunk, ott van például az extrém nehézségű Dark Mode, az Arena Mode, melyben végtelenül özönlő ellenfelekkel kell szembenéznünk, és természetesen az eddig megjelent 9 DLC csomag. Új területek is megnyílnak, javítottak az irányításon és a kamera elhelyezkedésén, a történetet pedig két új kalanddal toldották meg, amik együtt több mint 4 óra játékidőt adnak. Ezeket a tartalmakat a PC-sek is megkapják az Enhanced Edition Patch formájában.

The House of the Dead 4 - április 18. - PlayStation 3

A játéktermek legendás játékai közé tartoznak például a The House of the Dead széria darabjai, melyek a negyedik rész árkád gépekre már 2006-ban megjelent, most viszont érkezik a felújított verzió, ami csak és kizárólag a PlayStation 3 tulajdonosokat kívánja szórakoztatni. A PlayStation Network exkluzív cím nem is lenne nagy móka magában, ha nem használhatnánk hozzá a Sony nyalókáit, a Move kontrollereket, otthonunkba varázsolva egy kis játéktermi hangulatot.

Deadliest Warrior: Ancient Combat - április 17. - Xbox 360, PlayStation 3 

Nálunk Rettegett harcosok címmel vetítik a 2009 óta létező sorozatot, melyben a készítők arra próbálnak rájönni, hogy a történelem során megismert harcosok közül melyik a leghalálosabb. A Deadliest Warrior: Ancient Combat a széria harmadik játékadaptációja, melyben mi máson is lehetne a hangsúly, mint a verekedésen. Olyan legendás történelmi személyek bőrébe bújhatunk, mint Nagy Sándor, Attila a Hun, Jean D’Arc, vagy alár egy átlagos spártai.

Trials Evolution - április 18. - Xbox 360

A Trials HD fejlesztői nem akartak megállni a hagyományos motorkerékpáros triálozásnál, így kilépve a raktárépületből már nem csak motoron, de számos más járművön is bemutathatunk hajmeresztő trükköket. A koncepciót olyannyira továbbfejlesztették, hogy a 70 pálya között olyan is akad, ahol gyalogosan, síléccel, vagy a levegőben csapkodva kell megtenni az előírt távot. Karakterünk részletesen testreszabható, különböző felszereléseket vásárolhatunk számára ízlésünk szerint. Többjátékos mód is van, ebben bármilyen ppályát végigjátszhatunk három másik társunkkal karöltve. Az előző részhez hasonlóan ez is Xbox Live Arcade exkluzív, sem más platformon, sem a boltok polcain nem érdemes keresni.

Prototype 2 - április 27. - Xbox 360, PlayStation 3

Szerettük az első részt, bár kicsit monoton volt, és az utolsó bossfight aránytalanul idegesítőre sikerült, a Prototype mégis szívünkhöz nőtt. Most újra belecsöppenhetünk a Blacklight vírus által fertőzött New York Zero városába, a főszereplő azonban Alex Mercer helyett a szintén fertőzött, de a másik oldalon harcoló James Heller, aki az előző játék főhősén kíván bosszút állni, mivel valószínűleg a családjával is a mutáns végzett. Természetesen nem lenne igazi a móka, ha Heller nem rendelkezne különleges képességekkel, amik abban segítik, hogy minél kisebb darabokra tépje szét mindazt, aki útjába áll. PC-re csak július 24-én érkezik, de konzolosok már április végén kipróbálhatják.

 

Risen 2: Dark Waters - április 27. - PC

Érdekes nyílt világú szerepjáték várható április végén a Risen 2: Dark Waters személyében, melyben egy névtelen hőst irányítunk, aki valóban a Névtelen Hős nevet viseli. A játékban nincsenek kasztok és a karaktert sem szabhatjuk testre, sőt, még hagyományos értelemben vett szintlépés sincs. Az XP-t helyettesítő Glory pontokból kalóznak állt hősünk tulajdonságainak szintjét kedvünkre növelhetjük, a hozzájuk kapcsolódó képességeket viszont már csak oktatóknál tudjuk elsajátítani, illetve továbbfejleszteni. Különböző szigetek között utazgathatunk, ezek mindegyike szabadon feltérképezhető. A Risen 2: Dark Waters-t akár nálunk is előrendelhetitek, ha erre a linkre kattintotok.

The Walking Dead: The Game - valamikor áprilisban - Xbox 360, PlayStation 3, PC, OS X, iPad

Bár konkért megjelenési dátum még nincs, annyi biztos, hogy április folyamán megjelenik a Telltale gondozásában lévő The Walking Dead játék, ami a népszerű képregénysorozat alapján készült (nem pedig a filmsorozat alapján). A Telltale többi játékához hasonlóan ez is epizódikus formában érkezik, ez is rajzfilmes grafikával, de persze nem kell attól félni, hogy nem lenne elég akciódús, vagy elég horrorisztikus. Eddig nem látott szereplőkkel küzdhetünk a túlélésér, miközben soha nem tudhatjuk, hogy honnan fog ránktámadni egy dühöngő zombihorda. Amint megtudjuk a pontos dátumot azonnal jelentkezünk vele.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)