Hirdetés

Európai Parlament: Pánikgombot minden játékrendszerre!

|

A játékrendszereket felszerelné „piros gombbal” az Európai Parlament, ezzel védenék a gyermeket és segítenék a szülőket.

Hirdetés

Az Európai Parlament illetékesei hivatalos közleményben ismertették legújabb, kifejezetten aggódó szülők számára előirányzott tervezetüket, melynek középpontjában a videójátékok találhatóak. Véleményük szerint a gyermekeket egy konzolokra és számítógépekre szerelt „piros gombbal" kellene megvédeni a játékok veszélyeitől, amennyiben a szülők krízishelyzetet tapasztalnak, csak megnyomják a piros pánikgombot és azonnal megszüntetik csemetéjük elektronikai berendezésének működését. Az Európai Parlament résztvevői hozzátették, nem kívánják negatív színben feltüntetni a videójátékokat, éppen ellenkezőleg, tisztában vannak rekreációs, edukációs, sőt, még gyógyászati értékével is. Azonban a szülők számára olyan kézzelfogható eszközöket kínálnak, melyek segítségével könnyebben választhatnak videójátékokat gyermekük számára.

 

panic.jpg
 

Intelligenciaszintem elkerüli a kétszázötvenes magasságot, ha ismereteim nem csalnak minden játékrendszeren található be- és kikapcsolásra alkalmatos gomb, melynek használatával megszüntethetjük az adott elektronikai berendezés működését. Vajon a „piros gomb" (konkrétan ebben a formában szerepel fogalmazásukban) kiváltja a szülői felelősséget? Ez olyan mintha vásárolnánk egy vadonatúj mobiltelefont és annak segítségével jelentenénk a rendőrségen, hogy ellopták mobilunkat. A javaslatról március elején szavaznak, addig várjuk a tippeket, képeket az említett „piros gomb" elhelyezésére és kinézetére. Helyükben megszavaztatnám, hogy a gyermekek ablaktalan szobája külön áramkörre legyen kapcsolva, a pánikgomb megnyomásával egyszerre lehet őket büntetni és áramtalanítani napokig. Az emberi jogok figyelembe vételével persze kötelező lenne hagyni az ajtón egy sárgaborsó főzeléknyi kisablakot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)