Hirdetés

Akkor is meg lehet unni egy játékot, ha senki sem tud legyőzni benne

|

Az esportolók élete sem éppen egyszerű, legutóbb az egyik, ha nem a legjobb Smash Bros.-játékos jelentette be, hogy egyszerűen kiégett a játéktól.

Hirdetés

Újabb bizonyíték érkezett rá, hogy az esportok világa nem csupán a szórakozásból és a hatalmas pénznyereményekből áll, ezúttal az egyik verekedős játék hosszú ideje veretlen bajnokától. Gonzalo Barrios, vagy becenevén Zero bevallotta, hogy egyszerűen nincs sok kedve játszani már.

Barrios Twitteren keresztül osztott meg egy hosszabb üzenetet a rajongóival, amiben bejelentette, hogy kihagyja az éppen Los Angelesben kezdődő Smash-tornát, ami azért is meglepő, mert a játék Wii U-s változatának megjelenése óta szinte minden nagy tornát megnyert.

Zero így magyarázta, miért nem vesz részt a megmérettetésen: "Az Evo óta úgy érzem, elképsztően kiegtem, ami a játékot illeti. (...) Nehezemre esik leülni és gyakorolni, ahogy szoktam, mert egyszerűen kiégtem a mindennapos hosszú gyakorlástól, amivel az évem nagy része telt" - írja.

A rengeteg gyakorlás, ami a Smash Bros.-ban kialakított előnyéhez szükséges volt, komoly gondokat okozott Zeronak: "Nem aludtam rendesen, nem gyakoroltam rendesen, és általában véve nem érzem jól magam. Túlságosan kiégtem, fáradt és stresszes vagyok mindenhez. Szükségem van egy kis szünetre, ez pedig helyrehozhatja a Smash-es dolgaimat is" - fejtette ki.

Végül arra a döntésre jutott a játékos, hogy egy háromhetes szünetet tart, a következő tervezett tornáján pedig már szeretne versenyezni. Zero nyilatkozata nem egészen megnyugtató, ugyanis bár a Smash egyre népszerűbb esportként is, azért még így is sokkal kevesebb figyelem és nyomás irányul a játékosokra, mint a nagyobb esportok esetében.

Vajon az egyre nagyobb álmokkal és igényekkel terhelt profi versenyszféra mezőnye hogy birkózik meg ezekkel a kihívásokkal és mi vár rájuk az esport-karrier után? Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)