Hirdetés

Erre nem számítottál: történetközpontú változat készül minden idők egyik legjobb társasjátékából

|

19. századi kalandokat élhetünk majd át a Ticket to Ride: Legends of the Westben.

Hirdetés

A BoardGameGeek összesített toplistájának második helyét foglalja el a Pandemic Legacy 1. évad, aminek már két folytatása is megjelent, miközben más kiadók is próbálkoznak az egyszer játszható, történetközpontú társasjátékokkal. Bár többnyire egy végigjátszás után már csak a port fogják a polcon (hacsak nem találunk ki házi szabályokat hozzájuk),  különleges élményt adnak, és több mint 12 órát tölthetünk el velük izgatottan.

A Ticket to Ride-ot megálmodó Alan R. Moon a Pandemic atyjával, Matt Leacockkal és a Pandemic: Legacy, valamint Unmatched játékokról ismert Rob Daviau-val állt össze, hogy együtt létrehozzák a Ticket to Ride: Legends of the Westet, ami bár alapvetően legacy lesz, a befejezése után akármennyiszer újrajátszhatjuk.

Hirdetés

A játék sztorija a 19. század elején játszódik, vasúttársaságok küzdenek a növekvő népesség szükségeinek kiszolgálásáért. Egy fiatal vállalkozó, Thaddeus Reeves álma volt, hogy az egész nemzetet összekapcsolja, és ugyan jól haladt, de pénzéhes bárók megirigyelték a sikereit.

Mi egy új társaság vezetőiként lépünk be a képbe, 12 játszma során kell útvonalakat építenünk, váratlan eseményekkel elbánnunk, és riválisokkal megküzdenünk. Eleinte csak a keleti part városai lesznek elérhetők, majd fokozatosan terjeszkedhetünk nyugat felé. Ahogy haladunk, dobozokat nyitogatunk, amik új komponenseket és meglepetéseket tartalmaznak, illetve az útvonalak kiépítése mellett pénzt is kell gyűjtögetnünk. A szabályokat egyszerű lesz megtanulni, pláne az eredeti játékot ismerőknek.

2-5 játékosra tervezték, egy menet pedig 20-90 percig tarthat. November 3-án jelenik meg, a magyart a Gémklub hozza el nekünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)