Hirdetés

Érkeznek a gondolatolvasó számítógépek

|

Felemelt szemöldök, furcsa nézés, fejbólintás - számunkra egyértelmű gesztusok, s hamarosan a számítógépek is képesek lesznek ezeket értelmezni. Angliai és amerikai tudósok emberi érzelmeket felismerő számítógépen dolgoznak egy ideje. Véleményük szerint gyakorlatilag gondolatolvasásról van szó, legalábbis a gondolatok arcra történő kivetülésének észleléséről. "Az általunk kifejlesztett rendszer képes az arcon tükröződő érzelmi állapotok igen széles skálájának felismerésére, s ehhez mindössze egy fejre irányított kamerára van szükség." - mondta Peter Robinson, a cambridge-i egyetem professzora. Tovább >>

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)