Hirdetés

Emberfeletti MI-vel kelhetünk majd versenyre a jövő Gran Turismo játékaiban?

|

GT Sophyt úgy tervezték, hogy mindenkinél jobb, mégis mindennél emberibb legyen.

Hirdetés

Sebesen közelít a Gran Turismo 7 március 4-i megjelenése, a Sony pedig profi módon csepegteti az információkat, hogy a lehető legnagyobb izgalommal várjuk a rajtot. A legutóbbi State of Playen fejest ugorhattunk a játék újdonságaiba, szinte minden szóba került az autóktól a pályákon át az élethű hangzásig.

Most pedig egy újabb, kapcsolódó újításra derült fény, amiről okkal nem beszéltek eddig: a Sony mesterséges intelligenciáért felelős divíziója, a Sony AI ugyanis bejelentette a GT Sophyt, egy MI-t, ami a jövőbeli címeket teheti még inkább élethűvé.

Hirdetés

Az MI-versenyzőt kifejezetten úgy alkották meg, hogy a legjobb GT-játékosokat is képes legyen lepipálni, miközben a lehető legemberibb viselkedést tanúsítja az aszfalton. Más szóval létrehozták a világ legprofibb hús-vér versenyzőjét, aki valójában egy algoritmus.

GT Sophy mögött 5 éves munka van, a projekt a Sony AI és a játékért felelős Polyphony Digital közös fejlesztése. A mesterséges intelligenciát már több tornán is tesztelték a sorozat spin-offjában, a GT Sportban, ahol októberben 104 ponttal dominált egy versenyt, melyen az emberi sofőrök csak 52-ig jutottak.

Az élethűség jegyében Sophy deep learning útján sajátította el az autók precíziós vezetését, a futamok során meghozandó taktikai döntéseket, végül pedig a versenyetikát, hogy egy profihoz méltóan kerülje a baleseteket, és tiszteletben tartsa az ellenfelei vezetési vonalait.  

"Teljesen elfelejtettem, hogy egy MI ellen játszom. Nagyon vicces volt. A jövőben többet szeretnék versenyezni az ügynökkel."

- nyilatkozta Sophyról Mijazono Takuma, a FIA Gran Turismo Championsips 2020-as bajnoka. Kitano Hiroaki, a Sony AI vezetője szerint az MI célja egyrészt újfajta szórakozást nyújtani, másrészt ösztönözni a játékosokat, hogy minél jobbá váljanak. Szó se róla, akinek nagy tervei vannak a GT-s versenyzéssel, annak hatalmas szolgálatot tehet egy 24 órában rendelkezésre álló, élethű edzőpartner, kocajátékosként pedig vicces lesz lemérni, hogy mekkora lemaradásban vagyunk Sophy szintjéhez képest.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Üröm az örömben, hogy a világbajnok MI-t a Gran Turismo 7-ben még nem láthatjuk, de vizsgálják a lehetőségeket az integrálása kapcsán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)