Hirdetés

Elhunyt egy újabb Foxconn dolgozó

|

A Foxconn két dologról híres: egyrészt konzolokat gyártanak, másrészt a dolgozók nagy számban követnek el öngyilkosságot.

Hirdetés

Idén ezidáig 12 dolgozó döntött úgy, hogy véget vet életének.

A Foxconn cég az, akiknek a PlayStation 3, az Xbox 360, a Nintendo Wii és az iPhone összerakását köszönhetjük. Valószínűleg a gyár dolgozóin hatalmas a stressz, nemrég egy 22 éves lány feltételezhetően úgy döntött, nem kíván többet az élők között maradni, ezért kiugrott/kiesett a Jiangsu tartományban található Kunshan-i gyár egyik ablakán. A Foxconn megerősítette az esetet, a rendőrség pedig nyomoz azután, hogy véletlen balesetről, vagy szándékosságról van-e szó. Ha öngyilkosságról beszélünk, akkor ez már ebben az évben a 13. eset a cégnél.

A hölgy múlt márciusban kezdett a Kunshan-i gyárban dolgozni. Az épületet körülvevő biztonsági hálóra esett rá, ám ez nem mentette meg a haláltól. A gyárban több haláleset történt baleseteknek köszönhetően, az egyik esetben a dolgozó halálát túlórázás okozta. A Foxconn állítása szerint az öngyilkosságok nincsenek összefüggésben a munkakörülményekkel, ennek ellenére több forrásból érkeztek olyan információk, hogy sokáig kell dolgozniuk a munkásoknak, illetve a bánásmód sem kegyes hozzájuk. A cégnél történt öngyilkosságok száma az ország átlaga alá esik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)