Hirdetés

Elemzők megfejtették, hogy mikorra várható a GTA 6 érkezése

|

Ahogy a Grand Theft Auto V esetében, úgy most is a Take-Two pénzügyi előrejelzése árulkodik.

Hirdetés

Volt időszak, amikor évente jelentkezett új játékkal a Rockstar Games, de ez már a múlté. A teljes PlayStation 4/Xbox One generációt már egyetlen valóban friss alkotással, a Red Dead Redemption 2-vel húzta ki, de ha nagyon jóindulatúak akarunk lenni, akkor külön számoljuk a Red Dead Online-t, és lám, máris 100 százalékkal megnöveltük az újdonságok számát.

A mérleg másik serpenyőjében viszont ott van az a magas produkciós érték, amit elég kevesen tudnak még csak megközelíteni is a piacon, nemhogy túlszárnyalni. Épp emiatt olyan nehéz megbocsátani egy Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition kaliberű ballépést, még ha kiszervezett projektről is van szó.

Hirdetés

Ha valami, képes lenne újra helyreállítani a rajongók megrendült bizalmát, az nem más, mint egy kifogástalan állapotban kiadott GTA 6, amelynek létezését mindenki kész tényként kezeli annak ellenére is, hogy hivatalosan még a mai napig nem jelentették be. A projektet övező titkolózás kiváló táptalaja mindenféle pletykának és rajongói teóriáknak, de iparági bennfentesek is előszeretettel szivárogtatnak időnként egymásnak ellentmondó, máskor pedig a korábbi híreszteléseket alátámasztó információmorzsákat.

A híráramba bekerült legfrissebb értesülésnek némi hitelességet kölcsönöz, hogy nem a 4Chan mélyéről bányászták elő, vagy a Redditen dobta be egy unatkozó felhasználó, ehelyett iparági elemzők megpróbáltak a sorok között olvasni, amikor a Rockstar Games anyavállalata, a Take-Two Interactive bejelentette minden idők legnagyobb videojátékos üzletét, a Zynga tervezett felvásárlását. A 12,7 milliárd dolláros vételi ajánlatról szóló közleményben ugyanis az szerepelt, hogy a kiadó évente 14 százalékos bevételnövekedéssel számol a 2021-estől a 2024-es pénzügyi évig.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az Axios két piacelemzőt is idéz: a Jeffries munkatársa úgy véli, hogy alig néhány olyan cím létezik, amelyik ennyire optimista projekcióra bátorítaná a Take-Two menedzsmentjét, ezért biztos benne, hogy a 2023 áprilisától 2024 márciusáig tartó 2024-es pénzügyi évben (de talán már hamarabb) legalább egy Rockstar IP megjelenik. Megállapítása egybeesik a Doug Creutz-éval a Cowentől, aki szerint a 2024-es pénzügyi évre tervezett 9 milliárd dolláros bevétel miatt meglehetősen valószínű, hogy abban az időszakban rajtol el a GTA 6.

És hogy az elemzők felvetése nincs híján rációnak, arra nem más a bizonyíték, mint a Grand Theft Auto V. Még 2011-ben a a Take-Two azzal üzente meg a piacnak, hogy 2012 végére/2013 elejére várja a játék megjelenését, hogy megemelte a pénzügyi tervben kitűzött célt, ám amikor már világossá vált, hogy ez nem tartható (végül 2013 szeptemberéig csúszott), rontott az előrejelzésén. Természetesen ez sem jelent garanciát arra, hogy tényleg megjelenik 2023 áprilisa és 2024 márciusa között a GTA 6, de pillanatnyilag ez tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)