Hirdetés

Dr Disrespect mindent megtesz azért, hogy megutáltassa az emberekkel készülő játékát

|

Sikerült megint kihúzni a gyufát Dr Disrespectnek az NFT-s játékával.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy Project Moon munkacímmel készül Dr Disrespect saját FPS-játéka, amit saját stúdiója fejleszt, és amibe (most kapaszkodjon meg mindenki) bizony NFT-k is kerülnek. Már ez a tény is elég volt ahhoz, hogy heves ellenszenvet váltson ki a játékosok egy tetemes részéből, most viszont már az is világossá vált, hogy gyakorlatilag a készülő projekt esszenciális részei lesznek az NFT-k, olyannyira, hogy nélkülük bele sem lehet fogni a mókába. 

Egészen konkrétan az a helyzet, hogy csak NFT vásárlás után lehet ugyanis tesztelni a játékot. Még egyszer: tesztelni. Nem arról van szó tehát, hogy a kész címért fizetnének ilyen módon a gamerek, hanem gyakorlatilag a playtesterek munkáját végeztetik el velük, csak épp nem ők maguk kapnak fizetést, hanem nekik kell elővenni a bankkártyájukat.

Hirdetés

A játék egy "Snapshots" nevezetű rendszert vezet be, ami a gyakorlatban úgy működik, hogy a "Founders Action Pass" tulajdonosai megkapják a még korai alfa stádiumban lévő játék egy-egy kisebb szeletét, amit aztán kedvükre nyúzhatnak, végül pedig megoszthatják tapasztalataikat a fejlesztőkkel. Az efféle "játékszeleteket" általában a kiadókhoz szokták elvinni a fejlesztőcsapatok, hogy a segítségükkel prezentálhassák a készülő játékot, és remélhetőleg valami jóféle üzletet is nyélbe tudjanak ütni az adott stúdióval. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nem kicsit fejlesztette tovább ezt a rendszert Dr Disrespect. Az említett "Founders Action Pass" nevezetű bérletek maguk is NFT-k, amikből még márciusban pillanatok alatt eladtak 10 ezer darabot, egyenként 50 dollárért. Mivel 400 ezer jelentkező volt a 10 ezer NFT-re, elég valószínű, hogy készítenek még belőlük párat a nagy NFT-gyárban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)