Hirdetés

DOOM - végre kapható lesz Németországban is

|

Amikor a Doom megjelent 1993 decemberében az USK (Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle) ügynökség gyakorlatilag betiltotta a játékot.

Hirdetés

Ez azt jelentette, hogy csak és kizárólag titokban, pult alatt lehetett árulni, nem lehetett kitenni a polcokra bármely játékboltban, tilos volt nyilvánosan árusítani. 

Azonban a héten az Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle megváltoztatta 17 évvel ezelőtti döntését, így a Doom és a Doom 2 is USK 16 besorolást kapott, amely azt jelenti, hogy ezentúl bárhol meg lehet majd ezeket venni, ahol csak videójátékot árulnak. A tiltást azért szüntették meg, mert az ügynökség (Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle) szerint a Doomnak már csak történelmi érdekessége van, azonban a Doom 2 egy verziója tiltva maradt így is, amelyben egy szint található a Wolfensteinből náci jelképekkel. A Bethesda, a Doom kiadója nagyon boldog a döntés miatt (mármint az engedélyezett Doom és Doom 2 miatt), és azonnal szólni fog, amint forgalmazni kezdi a játékot Németországban. 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)