Hirdetés

Delta Force: T.F.D. interjú

|

A NovaLogic jelentette, hogy elkészítik Delta Force sorozatuk negyedik részét. A jelenlegi állás szerint az új epizód, mely Task Force Dagger névre hallgat, egy küldetéslemez formájában lát majd napvilágot a Land Warrior-hoz.

Hirdetés

A játék az afgán konfliktus körül forog majd, vagyis testközelből tapasztalhatjuk meg az amerikaiak afganisztáni hadműveleteit. A programban több ismert alakulat tagjaként helyt kell majd állnunk, így megfordulunk a SEAL Team, a Delta Force, az amerikai Ranger-ök, vagy a brit SAS berkeiben is. Az itt olvasható interjút a GameSpot (továbbiakban: GS) készítette az egész Delta Force sorozat producerével, Wes Eckhart-tal.

GameSpot: Legelőször összefoglalnád pár mondatban mi lesz afeladatunk a játékban?
Wes Eckhart: A Delta Force: Task Force Dagger-ben a mai, modern afgán konfliktusba csöppenünk és végigharcoljuk majd az egész felszabadítási hadjáratot. A játékos 10 különféle alakulat katonáinak bőrébe bújva próbálhat szerencsét a hadjáratban.

GS: Az eddig összes Delta Force házon belül készült. Miért döntöttetek úgy, hogy az új epizód készítését a Zombie-ra bízzátok?
WE: Úgy gondoltuk, a Zombie a megfelelő cég, hiszen a taktikai shooterek terén elég nagy tapasztalattal bírnak. Gondoljunk csak a szép sikereket elért Spec Ops sorozatra, mely szintén az ő munkájuk, de a Red Storm Rainbow 6: Covert Ops-ában is közreműködtek.

GS: A programban 10 speciális alakulat tagjaként léphetünk színre. Minden misszió előtt választhatunk-e közülük, vagy a programban előre meg van határozva, hogy melyik küldetésnél melyik alakulat színeit erősítjük?
WE: Az összes küldetés előtt a játékos kiválaszthatja a számára szimpatikus egységet, többek között eshet a választásunk a Marine Force Recon-ra, a SAS-ra, a US Army Rangers-re és természetesen az SFOD-Delta Force-ra is. Ez azt jelenti, hogy minden missziót 10 különféle alakulattal teljesítheted!

GS: Mennyire különbözik majd egymástól ez a 10 speciális egység? Lesznek egyedi taktikáik, jellemző fegyvereik?
WE: A karakterek közti különbségek főleg a harcmodorban lesznek megfigyelhetők. Az egyes alakulatok tagjai más és más fegyvereket használnak, ezáltal a tagjai is különféle harceszközöket részesítenek majd előnyben. Vannak olyan katonák, akik képzettebbek a távolsági fegyverek kezelésében, de lesznek közelharci egységek is.

GS: A játék középpontjában a jelenlegi afgán helyzet van. Mennyire kapcsolódik majd a játék a valós történésekhez?
WE: A programban valódi helyeken fordulunk majd meg, mint például Kandahar, Mazar-i-Sharif vagy Tora Bora. A játék eseményei nem kötődnek annyira szorosan a valós történésekhez, feladataink közé tartozik többek közt a kandahari repülőtér elfoglalása, vagy egy üzem megrohanása Mazar-i-Sharif-ban.

GS: Gondolom szakértők is be lettek vonva a projektbe. Róluk tudnál valamit mondani?
WE: Mark Long a Zombie feje és a projekt vezetője a legjártasabb a hadviselésben. Több évet töltött rangerként az amerikai hadseregben, az ő tapasztalatára bátran támaszkodhatunk.

GS: Mennyire lesznek életszagúak a küldetések? Elképzelhető, hogy az eddigi Delta Force-oknál több ellenséggel találjuk szembe magunkat, az izgalmasabb játékmenet érdekében?
WE: Az úgynevezett UAV-ok újdonságot jelentenek a játékban, ezek ember nélküli repülő szerkezetek, melyeket a földről irányít a játékos és főleg az ellenség pozíciójának felderítésében tesznek majd hasznos szolgálatot. Ezen kívül a játékos kérhet majd légi csapást és pár pillanat múlva már el is húznak a bombázók a feje fölött, porig rombolva a kijelölt célpontot.

GS: A Task Force Dagger-ben 17 új fegyver vonul majd föl. Tudnál ezekről bővebben mesélni? Melyik a favoritod?
WE: A játékban természetesen fellelhető lesz a Land Warrior összes fegyvere, így több, mint 30 fegyvert számlál majd a játékos arzenálja! Az újak között üdvözölhetjük az M24-es mesterlövész puskát, az M4-es SOPMOD-ot valamint az F97 Glock 19-est. A kedvencem az M60E3, melynek tűzerőben nincs párja a harctéren.

GS: Láthatunk-e majd fejlődést a Land Warrior engine-hez képest?
WE: Nagy áttörés nem várható, most főképp a tereptárgyak részletesebb kidolgozásán munkálkodunk.

GS: Valami hozzáfűznivalód maradt még a végére?
WE: A Task Force Dagger egy igazán nagyszerű, önmagában is játszható küldetéslemez lesz, remélhetőleg nagyon kellemes perceket szerezve ezzel a játékosoknak. Úgy gondolom a Zombie csapata remek munkát végzett és egy nagyon kellemes játékot sikerült összehozniuk, megkockáztatom, az eddigi legjobb Delta Force-t.

(A teljes interjút itt olvashatjátok!)


Kapcsolódó linkek:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)