Hirdetés

Daganatot diagnosztizáltak Ninjánál

|

A 19 millió Twitch-feliratkozóval rendelkező streamer a szűrések fontosságára is felhívta a figyelmet azzal, hogy elmondta, mi történt vele a közelmúltban.

Hirdetés

X-en osztotta meg a napokban Tyler Blevins, ismertebb nevén Ninja, hogy egy éves rutinellenőrzés során az orvosok szemölcsöt találtak a talpán, amit a biztonság kedvéért eltávolítottak. Mint később kiderült, melanoma, avagy rosszindulatú daganat kezdett kialakulni nála, amit szerencsére sikerült kellően korán azonosítani.

Később ennek közelében újabb sötét folt jelent meg, amit ugyancsak megfelelően kezeltek, így a veszély elvileg elmúlt. Történetével Ninja a vizsgálatok, ellenőrzések fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

Hirdetés

A Magyar Dermatológiai Társulat 2023-as közleménye alapján Magyarországon két évtized alatt duplájára nőtt a bőrrákos esetek száma, a betegek negyede még mindig túl későn fordul orvoshoz. A globális felmelegedés miatt nő a kockázat, különösen gyakran érintettek fiatal nők és idősebb férfiak. Itthon évente 2500 melanoma, 4500 laphámrák és 17000 bazálsejtes karcinoma megbetegedést azonosítanak. A későn felfedezett melanoma évi 300-400 áldozat halálát okozza.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)