Hirdetés

Csodarobot a jövőből

|

Rengeteg önálló működésre képes robotot mutattak már be, és most egy újabb, igen figyelemreméltó darabbal találkoztunk. Ezúttal egy négykerékmeghajtású robotról van szó, amely a földön közelekedik. A MacroSwiss által gyártott Spybot 4WD-nak különleges kiképzésű kerékrendszere van, amelynek hála bármivel megbírkózik.

A gépzetet egy németországi katonai bázion tesztelik - az eredmények szerint a robot maximális sebessége eléri a 10 kilométer per órát, és ezt egyetlen akkutöltéssel négy órán át képes tartani. Megmássza a 45 fokos emelkedőket, átverekszi magát a vizen és a sáron is. Kibírja és azonnal tovahalad, ha 10 méterről a földre esik, továbbá két nagyfelbontású kamerával is fölszerelték. A Spybot 4WD katonai célokat (is) szolgál majd, ugyanis fegyvereket is képes hordozni és működtetni, így nem csak megvédeni képes magát azoktól, akik fülön csípnék mint otthoni játékszert, hanem akár támadó eszközként, vagy felderítőként is bevethető. Különleges képességei miatt azonban valószínű, hogy mentőakcióknál és katasztrófáknál is alkalmazzák majd.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)