Hirdetés

Brutális tempóban gyorsulnak a Wi-Fi routerek

|

A legtöbb ember még nem is hallott a Wi-Fi routerek jelenlegi generációjáról, már kész is van az új széria, sőt, annak táposabb változata is.

Hirdetés

A hazai internetezők legnagyobb hányada bőven megelégszik az általánosnak számító 100 Mb/s-es routerekkel, hiszen ennél jóval gyorsabb internet is csak néhány helyen van az országban. A 300-450 Mb/s már mindenkinek bőven elegendő, a mérnököknek azonban most hatalmas áttörést sikerült elérniük ezen a téren.

A jelenleg elfogadott Wi-Fi 802.11 ac szabványra hatalmas szükség volt, ezért a gyártók már azelőtt elkezdték az ezt támogató eszközök gyártását, hogy a Wi-Fi Alliance véglegesítette volna a paramétereket. A 2013-ban véglegesített szabvány bevezetése persze megnyitotta az utat az új fejlesztések előtt, a mérnökök pedig rengeteget haladtak az elmúlt egy év során.

A jelenlegi cél az, hogy a már megszokott stabilitással és lefedettséggel  sikerüljön elérni a folyamatos 7Gb/s-et, erre pedig rövid időn belül sor is kerülhet, hiszen a Huawei laborjaiban már most sikerült átlépni a 10 Gb/s-es álomhatárt. Ha kíváncsiak vagytok a részletekre, olvassátok el a PC World beszámolóját a témában.

Nálatok milyen sebességgel hasít a net?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)