Hirdetés

Elhunyt Brian Dennehy, az első Rambo és a Tommy Boy sztárja

|

A hatóságok szerint halálának körülményei természetesek voltak, Brian Dennehy 81 éves volt.

Hirdetés

Nemrég érkezett a hír, hogy elhunyt Brian Dennehy, akit legtöbben a legelső Rambo filmből ismerhettek, ő játszotta ugyanis a Sylvester Stallone által megformált karakter ellenfelét, Teasle seriffet, de emellett olyan filmekben is feltűnt, mint a Tommy Boy, a Selyemgubó vagy a Silverado. A színész 81 éves volt.

Hirdetés

Dennehy 1938-ban született Connecticutban, és már az egyetemen foglalkoztatni kezdte a színészet, így a Yale-en színészi tanulmányokat is folytatott. Az egyetem után öt évet szolgált katonakén és csak ez után indította be színészi karrierjét. 

Kezdetben sorozatokban vállalt epizódszerepeket, így feltűnt a Kojakben és a M*A*S*H-ben is, azonban az igazi áttörést a Rambo - Első vér hozta meg számára, itt ugyanis egy remek alakítást nyújtott a hatalmával visszaélő, háborús veteránt sanyargató seriff szerepében. A '90-es években vált rendkívül foglalkoztatottá, ebben az évtizedben több tucat szerepet kapott, többek között másik híres mozijában a Tommy Boyban.

Filmek mellett színházakban is gyakran játszott, Az ügynök halálában nyújtott alakításáért például két Tony-díjat is elhozott, de élete során hat Emmy-díjjal is jutalmazták filmes és tévés szerepeiért is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)