Hirdetés

A Blizzard nem tervez Warcraft remake-et

|

A Diablo születésnapjára készültek meglepetéssel a Blizzardék, de a Warcraft első két része egyelőre biztos nem lesz semmilyen módon felújítva.

Hirdetés

A Blizzard akkora hangsúlyt fektetett az elmúlt évtizedben a World of Warcraft karrierjének egyengetésére, hogy sokan talán már el is felejtették azokat a kiváló stratégiai játékokat, amelyek az útjára indították ezt a fantasy univerzumot.

Az idei BlizzCon egyik paneljén felmerült a kérdés, hogy a Blizzard tervezi-e az első két Warcraft játék felújítását, de a cég társalapítója, Frank Pearce szerint ezzel nem feltétlenül érdemes annyira foglalkozni. Pearce szerint a cégnek megvan minden játék forráskódja, amin valaha dolgoztak, de önmagában ez még nem elég ok arra, hogy remake-eket csináljanak mindenből:

"Van pár nagyon elhivatott srác nálunk, akik előásták a Warcraft 1 forráskódját és az asseteket. Sikerült működésre bírniuk és elindítani a játékot egy ablakban és tudtunk játszani vele. A Warcraft: Orcs & Humans nagyon király volt a maga idejében, de biztosíthatlak róla, hogy mai szemmel nézve már annyira nem jó."

Ebben van azért némi igazság. A Warcraft 1 a műfaj egyik úttörője volt, de azért egy modern RTS-hez képest nézve inkább tűnik kényelmetlennek és nehézkesnek a játék. Pearce szerint számukra inkább az a szempont, hogy a rendelkezésükre álló erőforrásokkal a népszerű játékaikhoz gyártsanak tartalmat, amivel fenntarthatják a rajongóik érdeklődését. Persze azért hozzátette, hogy nem hiábavaló a lelkesedés:

"Nagyon örülünk neki, hogy ennyi szereted ezeket a régi játékokat. Mi is imádjuk őket."

Érthető, hogy a Blizzard elsősorban inkább a jelenlegi rajongóinak szeretne minél jobban eleget tenni, persze azért reméljük, hogy előbb-utóbb a régi motorosokat is meglepik valamivel legalább úgy, mint ahogy a Diablo esetében tették.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)