Hirdetés

A leggyorsabb időt monitorának köszönheti a speedrunner

|

A LoveBotFF nevű speedrunner nevetségesen gyors időt futott a Blamelessben, amiért sokan azt hitték, hogy csalt. A megoldás ennél picit viccesebb.

Hirdetés

A Blameless egy egyjátékos, narratív központú cím, amit egy dán speedrunner 1 perc 45 másodperc alatt vitt végig. A speedrun közösség azonnal csalást kiáltott, de erre Mathias (LoveBotFF) kemény szavakkal azt válaszolta, hogy "ez baromság".

Mathias a glitchless szabályok szerint játszott, ami azt jelenti, hogy nem használhatott ki semmilyen bugot, glitchet, vagy mesterséges gyorsítást. Az emberek azt hitték, hogy megszegte a szabályt, de valójában csak annyi történt, hogy a játék 144FPS-re állította magát.

Vannak olyan (főleg régebbi) címek, amiket komolyabban befolyásolnak a magasabb fps számok. Ha egy régi RTS-t arra kényszerítesz, hogy 60fps-ben fusson, akkor pillanatok alatt legyártódnak az egységek, napok telnek el, és a katonák 20-szor gyorsabban haladnak mint kellene nekik.

A speedrunok glitchless szabályai szerint a játékosok kötelesek bekapcsolni a VSync opciót, ami a játék fps számát a monitor frissítési rátájához zárná. Ez alapvetően 60 szokott lenni, mivel a legnépszerűbb kijelzők 60-nal dolgoznak. LoveBotFF-nek azonban egy 144hz-es képernyője van, így a VSync 144-re állította a Blamelesst, ami megpörgette a töltési időket, és így gyorsabb futamot tehetett lehetővé.

"Abban teljesen egyetértek, hogy a frissítési rátának nem kellene beleszólnia a speedrun időkbe, de nem én hoztam a kategória szabályait."

Az igazság az, hogy mivel a szabály VSync bekapcsolásra kötelez, így kénytelen volt 144fpssel játszani. A közösség ennek hatására most azt fontolgatja, hogy 60-as zárra kötelezzék-e a versenyzőket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)