Hirdetés

Az újoncokat is tárt karokkal várja majd az Alan Wake 2

|

Különleges megállapítást tett a Remedy a játék honlapjának GYIK-szekciójában.

Hirdetés

A PlayStation Showcase legnagyobb durranása nyilván a Marvel's Spider-Man 2 gameplay volt, de azért sűrűn kapkodtuk a fejünket az Alan Wake 2 előzetes során is, hiszen a bemutatott játékmenetben bizony nem a címszereplőt irányítottuk, hanem egy rendőrnőt és feltűnt egy másik alak is, aki Sam Lake-re hasonlít. Sok megválaszolatlan kérdés van még az Alan Wake folytatásával kapcsolatban, de a Remedy a fontosakat igyekezett tisztázni a hivatalos honlapon. 

A GYIK-nek köszönhetően kiderült például, hogy a trailerben látott rendőr Saga Anderson, az FBI profilozója, aki arról híres, hogy képes megoldani a megoldhatatlannak hitt ügyeket is. Anderson Bright Fallsba érkezik, hogy egy rituális gyilkosságsorozat ügyében nyomozzon, azonban az egész átcsap egy rémálomba, amikor egy parás történet lapjaira bukkan, amely kezd valóra válni. Eközben Alan Wake, az elveszett író egy rémálomszerű börtönben rekedt a mi világunkon túl, és egy sötét sztorit ír, hogy alakítsa a valóságot és megpróbáljon megmenekülni, valamint megőrizni az épelméjűségét. Két hős, két különálló valóság, két kétségbeesett és küzdelmes út.

Hirdetés

Fontos részlet továbbá az is, amit a fejlesztőcsapat állít az előzményről: bár az Alan Wake 2 egy folytatás, de önállóan is élvezhető, így azok, akik most találkoznak először az Alan Wake névvel azok is izgalmas utazásra indulhatnak és nem kell ismerniük hozzá az előző játékot. A rajongók persze profitálni fognak az előismereteikből, ők lore-építésre és utalásokra is számíthatnak. A Remedy egyúttal azt is megerősítette, hogy a Control vagy annak AWE kiegészítője sem szükséges az újoncoknak a játék megértéséhez, a visszatérő játékosoknak viszont mindenképpen ajánlott. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

De a GYIK tartogatott egyéb érdekességeket is. Az már kiderült, hogy sajnos lemezes kiadásokkal nem készül a csapat, így konzolokra is csak a digitális változatokat vásárolhatjuk meg, viszont így is lesz többféle verzió: a Standard csak az alapjátékot tartalmazza, a Deluxe Edition azon kívül az Expansion Pass-t és különböző skineket/felszereléseket a két főszereplőnek, az előrendelők pedig kapnak egy Ornate Revolver Skint Alannek, valamint egy Survival Resources Packot Sagának. Az Expansion Pass-ból már sejthettétek, hogy lesznek megjelenés utáni tartalmak: a stúdió két fizetős kiegészítőt (Night Springs, Lake House) és ingyenes csomagokat is ígér.

Az Alan Wake 2 megjelenés október 17-én várható PC-re (Epic Games Store), PS5-re és Xbox Series X/S-re. 

Címkék: #alan wake 2
Platformok: PC PlayStation 5 Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)