Hirdetés

Az Online gamerek 64%-a nő!

|

No persze nem nálunk, hanem az infrastrukturájában kissé fejlettebb Egyesült Államokban. A Nielsen's Active Gamer Benchmark Study felmérés érdekes eredményeket hozott...

Hirdetés

A tanulmány szerint 2006-ban Egyesült Államokban mintegy 117 millió ember játszik videójátékokkal. Ezek közül 56% játszik online játékokkal, és az online játékosok 64%-a nő!
S bármennyire is azt hitték eddig, hogy a játék magányos tevékenység, a felmérésből kiderül, hogy a játékosok átlagban heti 5 órát töltenek "társaságban" játszva, míg a tinik elérik a heti 7 órát is hetente.
Változatlanul a tinédzserek jelentik a játékos-társadalom legnagyobb csoportját (40%), azonban a 117 millió játékos közül mintegy 15 millió több, mint 45 éves vagy idősebb! S míg a hölgyek jelentik az online játékosok kétharmadát, az össz videójátékosok között minden két férfira jut egy nő.
Az aktív játékosok 64%-a PC-t használ a játékra, ez főleg az online játékosok körében jellemző. Konzol fronton a Playstation 2 vezet 59%-al, mögötte a Microsoft Xbox nyomul 33%-al, míg a Nintendo GameCube a játékosok 30%-nak tulajdonában van. A legfrissebb versenyző, az Xbox360 is már az aktív játékosok 15%-ánál megtalálható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)