Hirdetés

Az It Takes Two fejlesztői meghajoltak a Take-Two akarata előtt

|

Elvileg nem ért még véget az ügy, de a Hazelight Studios lemondott a védjegyről.

Hirdetés

Az már eddig is elég nyilvánvaló volt, hogy a Rockstar Games anyavállalata, a Take-Two Interactive nem kedveli, ha a modderek túl komolyan belenyúlnak valamelyik játékába, így az utóbbi időszakban elég keményen nekiment ezeknek a rajongóknak. Nem olyan régen viszont egy még ellenszenvesebb praktikára derült fény, ugyanis a vállalat már hozzá, illetve játékaihoz köthető, de alapvetően teljesen hétköznapi szavak használatát is szeretné kisajátítani.

Hirdetés

A célbavettek között több kisvállalkozás található, amelyek felhasználták a "rockstar" nevet, de a kiadó megkereste például a Starrocks brandet birtokló kínai vállalatot, és a Max Fayne ruhamárka sem tetszett túlzottan neki. Egy ideig úgy tűnhetett, hogy nem lett túl sok következménye a Take-Two jogi lépéseinek, de időközben kiderült, hogy volt olyan, aki harc helyett inkább engedett a nyomásnak, hiszen például a kottákkal foglalkozó Think Like A Rockstar letett a védjegyéről.

Sajnos úgy tűnik, hogy a Josef Fares által vezetett Hazelight Studios sem akar jogi csatába keveredni, ugyanis kiderült, hogy ők is lemondtak az It Takes Two védjegyről. A stúdió egyik, a Eurogamernek nyilatkozó képviselője nem árulhatott el részleteket, mivel folyamatban lévő ügyről van szó, de a csapat reméli, hogy sikerül megoldani a helyzetet. Így azt sem tudni, mi lesz a játék sorsa, hiszen előfordulhat, hogy át kell nevezni, és az esetleges folytatás is más néven jelenhet már meg.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Szerencsére azért van jó hírünk is, mivel egy floridai szolgáltató, a baltadobálást népszerűsítő Rockstar Axe Throwing nem hagyja magát, és igyekszik megtartani a védjegyet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)