Hirdetés

Az Epic is segít, hogy a Steam Deck a lehető legtöbb játékot támogassa

|

A Valve hordozható PC-konzolja más konzolokkal ellentétben nem lesz annyira korlátozott.

Hirdetés

Decemberben megérkezik a leggyorsabb előrendelőkhöz a Steam Deck, a Valve újabb próbálkozása a hardverek piacán, ez azonban akár még jól is elsülhet. A Nintendo Switchet idéző, nagyjából az előző generációs konzolok teljesítményét nyújtó, így az újdonságokat is futtatni képes kézikonzolra több operációs rendszert telepíthetünk, egy rakás kiegészítőt támogat, és még kontrollernek is használhatjuk PC-hez.

Van még néhány akadály, amit át kell hidalni, hogy minden PC-s játékot játszhassunk rajta, de az Epic most segített egy kicsit.

Hirdetés

A cég még 2018-ban vásárolta fel az Easy Anti-Cheat fejlesztőit, akik a napokban bejelentették, hogy az EAC már Linuxszal és MacOS-sel, valamint Protonnal és Wine-nal (két programmal, amik Windowsos alkalmazások futtatását teszik lehetővé más operációs rendszereken) is kompatibilis, így a SteamOS-en futó játékokat is képes védeni. A Steam Deck a Proton segítségével futtatja a PC-s játékokat, mivel aránylag kevés rendelkezik linuxos porttal.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Egyébként egy másik csalás elleni program, a BattlEye is támogatja a Steam Decket, így a Rainbow Six: Siege, a PUBG és a Destiny 2 is játszható lesz, amennyiben a fejlesztők is rábólintanak. Nem látunk okot arra, hogy ezt ne tegyék meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)