Hirdetés

Az amerikai otthonok több, mint felében van konzol

|

Méghozzá az aktuális generációs konzolok valamelyike - ezt mutatta ki egy Nielsen felmérés.

Hirdetés

A felmérés szerint, amely címe: "U.S. Gaming: A 360° View" volt, az amerikai otthonok 56 százalékában van aktuális generációs konzol, 24 százalékában van két ilyen konzol és hat százalékában pedig három.

A mobil és tablet gaming is igencsak fejlődik: 6-12 év közötti,  Nintendo DS vagy PSP tulajdonos gyerekekkel rendelkező otthonok 66 százalékban rendelkeznek Apple iOS készülékkel is. AZ iOS gaming minden korcsoportban hasonlóan oszlik el, míg az Android gaming a felnőttekre jellemző legfőképp. 

A felhasználók 24 százaléka minimum két konzolon játszik szabadidejében. A konzolok 65 százaléka a nappali szobákban található (A Wiiből van ott a legtöbb - 75 százalék, de a Kinect miatt az Xbox 360 is egyre többet látható a nappaliban.).

A következő generációs konzolok iránt érdeklődő minden 5 ember közül 4 jelenleg is rendelkezik konzollal - annak ellenére, hogy még szinte semmit nem tudni a következő generációs konzolokról.   

A felmérést egy 3000 fős csoporton 2011 októberében végezték. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)