Hirdetés

Az Activision Blizzard továbbra sem reagál a Raven Software tesztelőinek hetek óta tartó sztrájkjára

|

A tesztelők még decemberben kezdték a tiltakozást, amikor az ígért fizetésemeléssel párhuzamosan kirúgták a csapat 12 alkalmazottját.

Hirdetés

Miközben egyébként is áll a bál az Activision Blizzard körül, a cég úgy érezte, hogy itt az ideje rápakolni a tűzre egy újabb botránnyal. December elején kiderült, hogy a Raven Software (a Call of Duty: Warzone csapata) tesztelői közül 12 személyt (a csapat 30 százaléka) kirúgtak, kvázi így ellensúlyozva azt, hogy a többiek megkaphatták az ígért fizetésemelést, az elbocsátottakat ráadásul korábban arra kérték, hogy addigi lakhelyükről költözzenek az iroda környékére.

Hirdetés

A kirúgásokból tiltakozás lett, és december 6-án már több Activision stúdió is támogatta a Raven Software tesztelőit. Ennek ellenére a vezetőség még mindig nem reagált a kérelmekre. Az ABK első körben csak tárgyalni szeretne a döntéshozókkal, de az Activision Blizzard a jelek szerint erre sem hajlandó.

PC Gamer megkeresésére az Activision Blizzard képviselője a következőt nyilatkozta:

"A kiadó elkötelezett támogatója minden csapatunknak, a tesztelő kollégáinkat is ideértve. A Raven vezetősége már tárgyal a dolgozókkal, minek során meghallgatják majd a dolgozók aggodalmait, és elmagyarázzák a cég befektetéseinek céljait."

Újra megerősítették, hogy majd 500 határozott idejű szerződéssel foglalkoztatott munkatárs kap lehetőséget arra, hogy teljes munkaidőben csatlakozzon a cég csapataihoz. Ez persze nem vonatkozik a 12 kirúgott tesztelőre, akik a kéthetes ünnepi időszakra is kaptak fizetést, valamint számíthatnak a cég támogatására, amennyiben máshova költöznének. Úgy fest tehát, hogy ennek a tiltakozásnak nem lesz meg az a hatása, amit az alkalmazottak érdekvédelmi csoportja szeretne.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)