Hirdetés

Apple konzol közeleg - a Ubisoft első embere szerint

|

Általában évente felmerül a pletyka, hogy lesznek új szereplők a konzolpiacon. Egy ideje az Apple-t is emlegetik, mint potenciális újoncot.

Hirdetés

Yves Guillemot, a Ubisoft első embere okos úriember - nem véletlenül vezeti ő a világ egyik legnagyobb videó-játékokkal foglalkozó cégét.

Legutóbbi megnyilatkozásában megjósolta, hogy eljön a konzolok következő generációja, az úgynevezett set-top boxok is videójáték "lejátszó" kapacitásokhoz jutnak majd és az Apple sokkal nagyobb szerepre fog törni a videó-játék piacon, mint amekkorához most az iPhone segítségével jut.  Szó szerint ezt nyilatkozta: "van egy új belépő a videó-játék bizniszben és ez a belépő az Apple az iPhonejával. Azonban szerintünk ennyivel nem fognak megelégedni..."

Yves guillemot Ubisoft CEO
Yves guillemot Ubisoft CEO

Amikor az egyik cikkünkben már említett gazdasági eredményeket tették közzé, a riporterek folyamatos kérdéseire Yves Guillemot azt válaszolta: "A közeljövőben új szereplők lépnek majd be a videó-játék piacra... egy részük a TV-k melletti/alatti/feletti kis dobozokon keresztül lép majd be, hiszen ezek a set-top boxok egyre erősebbek, egyre nagyobb tudásúak lesznek. Egyre több konzol jelenik majd meg, amelyekre egyre több termékünket leszünk képesek kiadni és eladni. A következő generációs konzolok megjelenésére még nem tudunk dátumot adni, de azt tudjuk, hogy a cégek rengeteg energiát ölnek a konzolok jelentős feljavításába (a jelenlegi generációhoz képest). Már mi is dolgozunk bizonyos részleteken, amelyek majd ezeken a konzolokon jelennek majd meg."

A set-top boxokkal kapcsolatos kijelentések további kérdéseket szültek - elsősorban azt, hogyan lehet ezeket a dobozokat egy lapon említeni Xbox vagy Wii konzolokkal. "Egyszerű" - mondta Guillemot - "új interface-ek jelentek meg a Wii wiimotejával és a DS műanyag tollával. Azt máris látjuk és tudjuk a jövőből, hogy nagy bejelentések lesznek interface témában - és ez nem csak a konzolokkal, hanem a set-top boxokkal is meg fog történni."

AppleTV Set-top box
AppleTV Set-top box

Ezt követte a már említett megjegyzése az Apple-ről (amely Apple Tv néven set-top boxot is gyárt). Mindehhez kapcsolódik az az érdekesség, hogy Yves testvére, Michel vezeti a GameLoft nevű céget, amelyik az egyik legismertebb és legagresszívebb iPhone játékfejlesztő.

Hogy lesz-e Apple konzol vagy a set-top boxok elsöprik-e a jelenlegi konzolgenerációt? Mi ezt még nem tudjuk (szemben Yves Guillemottal), de néhány év múlva mi is megtudjuk majd...

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)