Hirdetés

A videó-játék ipar 74 milliárd dollárt ér.

|

A neves tanácsadó cég, a Gartner felmérte a videó-játék piac jelenlegi értékét.

Hirdetés

A felmérés alapján kiderült, hogy bizony Hollywoodot is lehagyja előbb-utóbb a videó-játék biznisz, a fagyasztott pizza iparnak pedig már rég fityiszt mutatott. 

A Gartner szerint a videó-játék iparág globálisan 74 milliárd dollárt ér, és 2015-re 115 milliárdot fog - legfőképpen a mobil gamingnek köszönhetően. 

"Ahogy a okostelefonok  és tabletek népszerűsége nő, a játék az egyik legfontosabb felhasználási területük marad" - nyilatkozta Tuong Nguyen fő-elemző - "A mobil játékokat töltik le a legnagyobb számban a legtöbb app storeból. Emiatt a mobile gaming tovább fog virágozni akkor is, amikor a mobil eszközök száma tovább nő és megjelennek ú, innovatív összeköttetéseket létrehozni képes hordozható eszközök is."

Emiatt a Gartner szerint 2011 szoftvereladásokban jóval erősebb lesz, mint hardverben (az online lesz a harmadik legnagyobb bevételi forrás). 

Aki további részletekre kíváncsi, ide kattintson (ehhez az oldalhoz regisztráció szükséges)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)