Hirdetés

A Telltale-féle The Walking Dead egy Left 4 Dead spin-offnak indult

|

A Telltale Games eredetileg egészen máshogy képzelte el a The Walking Dead adaptációját.

Hirdetés

A Robert Kirkman ötletén alapuló The Walking Dead egyike a legnépszerűbb képregényeknek, a belőle készült adaptációk viszont világhírű franchise-t faragtak az alapanyagból. A legtöbben nyilvánvalóan az AMC sorozatát ismerik, de nagyot ment a Telltale Games epizodikus videojáték-sorozata is, amely több szezon és DLC után a The Final Seasonnel búcsúzott el (a Telltale-lel együtt). Csakhogy az ötepizódos első videojátékos évad eredetileg nem The Walking Deadnek készült. 

Hirdetés

A játék tizedik évfordulóját ünneplő dokumentumfilmben ugyanis az eredeti fejlesztők elárulták, hogy eleinte a Valve-vel tárgyaltak egy Left 4 Dead spin-offról, ami nem a kooperatív lövöldözésre épült volna, hanem narratíva-központú mellékszál lett volna.

Készítettek is egy egyszerű, szövegalapú prototípust az ötletükről, amelyben már megmutatta magát a Telltale-féle választási rendszer, de még nem olyan látványos és kidolgozott módon, mint később a TWD-ben. A játékmenetb során a játékosok egyszerre több karakterről gondoskodva próbáltak meg boldogulni, a rossz vagy elkésett döntések pedig negatívan befolyásolták a narratívát. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

"Tematikailag ez sokkal közelebb áll ahhoz, amiről a The Walking Dead szólt, mint a Left 4 Dead, vagy akár sok más zombis franchise, így végül nagyon jól illeszkedett"

- összegezte a történteket a játék dizájnjáért és rendezéséért felelős vezető, Jake Rodkin, amihez Kirkman annyit tett hozzá a Left 4 Deaddel kapcsolatban, hogy

"Nagyon örülök, hogy nem jött össze!"

A Left 4 Dead spin-off meghiúsult, később pedig a Telltale megkereste a The Walking Dead atyját, hogy az ő univerzumába helyezve élesszék fel a projektet. A többi pedig már történelem. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)