Hirdetés

A Sony szerint a Microsoft szándékosan, PlayStation-exkluzív hibával szabotálná a Call of Duty-t

|

A japán vállalat annyira küzd az Activision-Blizzard felvásárlása ellen, hogy közben egyre abszurdabb állításokkal áll elő.

Hirdetés

Folyamatosan zajlanak az egyeztetések annak érdekében, hogy a Microsoft végre pontot tehessen az Activision-Blizzard felvásárlásának végére, de a redmondiaknak még át kell verekedniük magukat két nagy akadályon is: az Egyesült Államok és az Európai Unió versenyhatóságain. A Microsoft igyekszik engedményeket tenni, és ismételgetni, hogy az ipar igenis profitálni fog belőle, ha végbemegy az üzlet, a Nintendóval és az Nvidiával is megegyezett, hogy ráerősítsen szándékaira.

Eközben a Sony - amely eddig egy egyezségnek köszönhetően előnyöket élvezhetett a Call of Duty esetében - mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza a bizniszt, látszólag nem hatotta meg az az ajánlat sem, hogy további tíz évig jöhetnek a konzoljaira a CoD-játékok. 

Hirdetés

Miközben a versenyhatóságok ítéletére várunk, felbukkant egy február 22-i dokumentum, amely a Sony meglátásait tartalmazza arra vonatkozóan, hogy az üzlet végbemenetele esetén a Microsoft miképpen ronthatná a PlayStation versenyképességét.

A japán vállalat olyan rémképeket vízionál, mint a Call of Duty játékok árának emelése kizárólag a PS-konzolokon, a játék minőségének és teljesítményének lerontása az Xbox-verziókhoz képest, a játék degradálása a PlayStation-speficikus funkciók figyelmen kívül hagyásával, a CoD többjátékos módjának korlátozása PlayStationön, valamint hogy a játékot az előfizetéses szolgáltatások közül kizárólag Game Passon keresztül teszik elérhetővé. 

Már ezek között is vannak meredek feltételezések, de a Sony ennél is továbbment a dokumentumban és egyenesen arra utal, hogy a Microsoft szándékosan szabotálhatja a playstationös verziókat: megjelenhetne például PlayStatiönre egy olyan Call of Duty epizód, amelyben a hibák és bugok csak a játék végén vagy egy későbbi frissítéssel jelennének meg, amiket még ha gyorsan fel is fedeznének és ki is javítanának, addigra akkor is megingatnák vele a játékosközösség PlayStatiönbe fektetett bizalmát a Call of Duty franchise-zal kapcsolatban. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Emellett a Sony azt sugallja, hogy a Microsoftnak mindig is saját maga felé fog hajlani a keze, vagyis a tranzakció lezárulása után még ha jóhiszeműen járna el, akkor is ösztönözve lenne arra, hogy előnyben részesítse az aktuális Call of Duty xboxos verzióinak fejlesztését, például a legjobb mérnökök és több erőforrás felhasználásával.

A Sony azt is a konkurencia szemére vetette, hogy az nem mutatott valódi elkötelezettséget a tárgyalások során, és hogy húzta az időt, már csak akkor lépett kapcsolatba velük, amikor érezte, hogy a szabályozó szervekkel gond lesz, ráadásul inkább a médiában folytatott üzengetést részesítette előnyben a privát kapcsolatfelvétel helyett. Továbbá a Microsoft ajánlata nem nyújt megfelelő garanciát a PlayStation Call of Duty-hoz való hozzáférésére vagy az egyenlő versenyfeltételekre.

Az Eurogamer megkereste a Microsoftot, amint megérkezik a válasz, jelentkezünk a fejleménnyel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)