Hirdetés

A Returnal 2 bejelentésére számítottak a játékosok, ez lett belőle

|

A Housemarque csapatának túl jól sikerült a rajongók beizzítása.

Hirdetés

A Housemarque elsősorban kisebb volumenű játékokat fejlesztett 1995-ös megalapítása óta, amelyek közül a Resogun, az Alienation vagy éppen a Matterfall csenghet ismerősen, a Sony által támogatott, PlayStation 5-exkluzívként 2021-ben megjelent Returnal viszont már a következő szintet jelentette a finn stúdió számára, amely nem roppant össze a feladat súlya alatt.

A roguelike TPS - amelyben egy Selene nevű űrhajós egy rejtélyes bolygón találja magát, és minden alkalommal újjáéled, amikor meghal - még a bullet hellekben gyakorlott játékosokat is megizzasztotta, 2023-ban pedig a PC-sek is megtapasztalhatták, hogy a játékban nem adják könnyen a túlélést. 

Hirdetés

Mivel 2021. április 30-án jelent meg a Returnal PS5-re, a Housemarque nemrég azt közölte a Twitteren/X-en egy fekete-fehér kép kíséretében, hogy a harmadik évforduló alkalmából valamit be fog jelenteni a jeles napon: a rajongók természetesen arra számítottak, hogy minimum egy DLC-ről van szó, de a legreménytelibb játékosok akár a folytatást vagy egy spin-offot is elképzelhetőnek tartottak, elvégre három év alatt nem lehetetlenség egy mérsékelt büdzséjű játékot összehozni. 

Azonban az, amit végül a Housemarque leleplezett, sokaknak csalódást okozott. A stúdió három projektet is beharangozott, de egyik sem videojáték: az első egy animációs adaptáció, a Fallen Asteria, amit alább megtekinthettek (ismét Jane Perry szólaltatja meg benne Selene-t):

Ez pedig felvezeti a második meglepetést, a 88 oldalas Returnal képregényt, amely október 22-én kerül az amerikai boltokba a Dark Horse Comics jóvoltából, és a lore-t bővíti Selene visszahozásával. Ennek első fejezetét dolgozza fel a fenti videó animációs formában, így ízelítőt kaphatunk belőle. 

A harmadik pedig ehhez kapcsolódik, ugyanis a képregényváltozat mellett érkezik egy keménykötésű, 224 oldalas Returnal artbook is "Art of Returnal" címmel, amely ugyanazon a napon jelenik meg, és a leírás szerint felvonultatja a játék különféle környezeteinek és élőlényeinek látványterveit, valamint a kreatív csapat kommentárjait is. Az Amazonon mindkettő előrendelhető.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)