Hirdetés

A Resident Evil 9 késik, viszont készül két nagyon várt remake is

|

A franchise ismert szivárogtatója azt is elárulta, hogy két pletykált Resident Evil remake a forrásai alapján valójában nem is létezik.

Hirdetés

Mivel a Capcom még be sem jelentette a Resident Evil 9-et, nemhogy a tervezett megjelenéséről nem beszélt, nem állnak rendelkezésünkre hivatalos információk a projektről, minden részlet az iparági bennfenteseknek, elsősorban Dusk Golemnek köszönhetően kerül nyilvánosságra. Az egyértelmű, hogy a kiadó további remake-eket szeretne, amiképpen a fősodort is folytatja, de az elmúlt hetekben több más érdekesség is felbukkant: például az, hogy a következő rész az RE Engine új, nyitott világú technológiájára építhet, valamint visszahozhat egy közkedvelt karaktert.

A Resident Evil 9 megjelenésével kapcsolatban viszont hallhattunk mindenféle variációt (a legutóbbi az volt, hogy hamarosan bejelenthetik, és 2025 elején meg is jelenhet), míg az újragondolások terén egy Resident Evil 1 remake-et pletykáltak, noha erről nem Dusk Golem beszélt, és nem véletlenül. 

Hirdetés

A Twitteren/X-en bejegyzések sokaságával igyekezett helyzetjelentést adni a Resident Evil franchise újdonságaival kapcsolatban. A szivárogtató visszavonta korábbi állításait, és elmondta, hogy a jelenlegi értesülései alapján a Resident Evil 9 mégis csak késni fog: idén nyáron nem fogja bejelenteni a Capcom, és legkorábban 2025 végén jelenhet meg, de akár 2026 is lehet belőle. Ezzel pedig mindenképpen az új rész lesz a sorozat leghosszabb fejlesztési idővel rendelkező felvonása.

Ami a többi projektet illeti, Golem szerint nem igaz, hogy készülnek a Resident Evil 5 és a Resident Evil 1 remake-jei, viszont a Resident Evil Zero (ami eredetileg 2002-ben jelent meg GameCube-ra és a Resident Evil 1 előzménye), valamint a Resident Evil - Code: Veronica (ami a Resident Evil 2 eseményei után játszódik) esetében örülhetnek a rajongók, mivel mindkettő feltámasztása zajlik.

Hogy bármelyiket bejelenti-e a Capcom a nyáron, az egyelőre nem derült ki. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)