Hirdetés

A PS5 új rendszerfrissítése hasznos funkciót hozott

|

Mostantól ha elakadunk, a közösség videós tippekkel segíthet játék közben.

Hirdetés

A Sony kiadta a PlayStation 5 legújabb rendszerfrissítését, a 24.03-09.20.00-t pedig érdemes lekapnia mindenkinek, ugyanis az update többek között magával hozott egy vadonatúj megoldást is, amellyel a közösség segíthet tippekkel a játékmenetünk során. Ez a Community Game Help-funkció. 

A támogatott videojátékok esetében olyan segítségeket kaphatunk, amiket más játékosok gameplay-videóiból generáltak, a tippek hasznosságát pedig értékelni is lehet, ami a Sony szerint lehetővé teszi, hogy a gamerek számára informatív segítő-tartalmakat válogassanak össze. 

Hirdetés

A Community Game Help funkció mindegyik PS5-tulaj számára elérhető, nem kell hozzá PlayStation Plus előfizetés, és bármikor be és kikapcsolhatjuk a beállításoknál (utóbbi esetben azonban bukjuk az összes közzétett videót). A gyakorlatban ez úgy működik, hogy a funkció bekapcsolásakor a konzol automatikusan videót készít, amikor egy bizonyos tevékenységet végzünk a játékban, ezután egy moderátor megvizsgálja a videót, és ha jóváhagyja, akkor az bekerül a közösségi tippek közé a Game Helpen belül, a játékosok pedig megnézhetik és értékelhetik. 

A vállalat információi alapján a súgókészítés miatt nem kell búcsút mondanunk a szabad helynek sem, mivel a videókat eltávolítják a PS5-ről, miután feltöltötték azokat a szerverekre. Amikor megtörténik a tipp közzététele, rendszerértesítés érkezik. Ez automatikusan megy, nem kell szerkeszteni vagy feltölteni a klipeket a beküldéshez. Csak nyers játékfelvételek kerülnek feltöltésére, így a webkamera, a a mikrofon vagy a party chat nem számít. Az alábbi galériában megnézhetitek a folyamatot: 

A 24.03-09.20.00 frissítés a Community Game Help-funkció aktiválása mellett többek között javítja a rendszerszoftver teljesítményét és stabilitását, valamint az üzeneteket és használhatóságot az egyes képernyőkön, továbbá elrejthetővé teszi a "Remote Play csatlakoztatva" üzenetet. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)