Hirdetés

A konzolosokat sokkal jobban érdekli a VR mint a PC-seket

|

Idén már szinte minden ráteheti majd a mancsát valamilyen VR kütyüre, egy felmérés szerint azonban könnyen lehet, hogy nem a PC-s tábor lesz a leghangosabb.

Hirdetés

Az Ipsos az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Spanyolországban és Németországban kérdezte meg a játékosokat (összesen közel 11 ezret), hogy mennyire érdekli őket a virtuális valóság, az eredmények pedig nem feltétlen a papírforma szerint alakultak.

A konzolos játékosok 63 százaléka nyilatkozta, hogy érdekli őket a technológia, míg a PC-seknek csak alig több mint fele, mindössze 51%-a mondta ugyanezt. Ha az első csoportot leszűkítjük csak az Xbox One és PS4 tulajokra, akkor még ennél is magasabb, 72%-os eredményt kapunk. A felmérést még azelőtt készítették, hogy a Sony bejelentette volna a PlayStation VR árát, ez azonban nem sokat változtatott volna a dolgon, a válaszadókat ugyanis arra kérték, hagyják figyelmen kívül az anyagiakat.

Az eredmények hátterében valószínűleg az állhat, hogy míg a konzolosok nyilván örülnének egy ilyen kütyünek (hiszen csak be kell dugni és működik), addig a PC-sek nagy része tisztában van vele, hogy a gépe egyszerűen nem elég erős ahhoz, hogy VR tartalmakat futtasson rajta, ezért sem érdekli őket annyira a dolog

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)