Hirdetés

A Final Fantasy XIV nem lesz ingyenesen játszható egyhamar

|

A jelenlegi monetizációs modell szépen bevált a Square Enixnek, miközben az MMO ingyenes része egyre csak növekszik.

Hirdetés

A Final Fantasy XIV ingyenes verziója iszonyat mennyiségű tartalmat kínál, és néhány héten belül még nagyobbra fog nőni. A korlátok nélküli Free Trial hamarosan megkapja a Stormblood kiegészítőt is, annak minden raidjével, küldetésével és egyéb finomságával.

Felmerül hát a kérdés, hogyha a játék ekkora darabja teljesen ingyenes, akkor miért nem váltják az egészet F2P modellre? A válasz meglehetősen egyértelmű.

Hirdetés

Az Eurogamernek adott interjújában Naoki Yoshida magyarázta el, hogy miért is tartanak ki a jelenlegi megoldás mellett.

"A Trial verzió valószínűleg bővülni fog a továbbiakban is, de nem tervezzük, hogy magát az egészet ingyenessé tegyük. Mivel a kiegészítők gyártása még mindig rengeteg időbe és pénzbe kerül, ezért a kiegészítők eladásából származó bevételek még mindig nagyon fontosak számunkra. Szükség van erre, hogy ekkora tartalmi csomagokat készíthessünk. Mindig szeretnénk a legjobb üzleti döntést hozni, amellett, hogy rengeteg élvezhető tartalmat szállítunk le."

Teljesen érthető hozzáállás ez, és ezen a ponton bele is keveredünk egy szemantikai vitába. A Destiny 2 például szereti "ingyenesen játszható" címként hirdetni magát, közben alig van tartalom, amit ténylegesen ingyen élvezhetünk. Ezzel szemben az FFXIV többszáz órányi kalandozást ígér egy fillér elköltése nélkül.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)