Hirdetés

A Blizzard kukázta a játékmódot, amivel az Overwatch 2-t reklámozta

|

Most örülhetnek csak igazán a rajongók, hogy ingyenes a játék.

Hirdetés

Amikor 2019-ben bejelentette a Blizzard az Overwatch utódját, elsősorban a kampánymódra, valamint az újrajátszható kooperatív hősküldetésekre (hero mission) helyezte a hangsúlyt, ezzel is jelezve, hogy teljes értékű folytatás készül, nem pedig a rajongókat akarja lehúzni. Három évvel később, 2022. október 4-én elérkezett a rajt pillanata, de az említett tartalmak nélkül, korai hozzáférésben indult el a játék PvP része.

A játékosok kezdeti lelkesedése hamar alábbhagyott, az Overwatch 2 pedig szépen lassan kikopott a hírekből, mi pedig elfeledkeztünk róla, miként a Blizzard az eredeti koncepcióról, amiből - most már tudjuk - nem lesz semmi. A stúdió egy livestreamben közölte a rossz hírt, mely szerint a power progression, a talentfák és a kooperatív hero missionök mennek a kukába.

Hirdetés

Jared Neuss executive producer szerint a PvE élmény nem állt úgy össze, ahogy ők remélték, Aaron Keller, a játék rendezője pedig úgy fogalmazott, hogy nehéz döntést kellett a csapatnak meghoznia: továbbdolgozhattak volna a PvE módon anélkül, hogy látnák a fényt az alagút végén, vagy erősen visszavesznek az Overwatch 2 PvE fókuszából. Rájöttek ugyanis, hogy képtelenek teljesíteni, amit megígértek.

Valamennyi PvE kontent azért marad, méghozzá átvezetőkkel felvértezett, önálló sztoriküldetések formájában, amelyek feladata továbbszőni az Overwatch narratíváját. Azt még nem tudni, hogy ezeket a missziókat újra lehet-e játszani, vagy hogy összefoghatunk-e majd a haverokkal. Az első adagot a Season 6 hozza el, amely várhatóan augusztusban kezdődik, de ne rohanjunk ennyire előre, hiszen még a negyedik szezon sem ért véget. Ez utóbbi április 11-én kezdődött, és előreláthatóan június közeépig tart.

A Season 5-öt középkori fantasy témára húzza fel a Blizzard, nem kizárt, hogy Mischief and Magic lesz a címe, és a legnagyobb újításának egy limitált esemény, a Questwatch ígérkezik. Számíthatunk továbbá egy új kisfilmre, főszerepben egy cuki kutyussal, visszatér az eredeti Overwatchból ismerős Summer Games, de 5v5-ös mini kompetitív szezont, creator workshopot, valamint az első évfordulót megünneplő tartalmakat is kapunk.

Túl a már említett sztoriküldetésen új, még részletezésre váró funkciók (Hero Mastery, Player Progression) érkeznek a hatodik szezonban. Kapunk továbbá egy új gyakorlóteret, egy Flashpoint nevű módot vagy eseményt, valamint egy support hőst.

Végezetül a Season 7, valamint az azt követő tartalmak kapcsán is elárult ezt-azt a Blizzard: jön egy új tank hős, egy robot, átdolgozzák Sombrát és Roadhogot, de számíthatunk még egy lore kódexre, új térképre, eseményekre és kisfilmekre, valamint a többjátékos élményként felcímkézett Hero Master Missionökre.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)