Hirdetés

A BBC visszatér a videójátékok készítéséhez és kiadásához?

|

Egykoron az angol BBC maga is készített videójátékokat, olyannyira, hogy még BBC Micro nevű számítógép is létezett.

Hirdetés

Már évek óta nem volt közük a videójátékok világához, azonban ez most változni látszik.

Az MCV szerint a BBC megtette a megfelelő lépéseket ahhoz, hogy legnépszerűbb show-műsorai és TV-sorozatai különböző videójáték-platformokon is megjelenhessenek. A Wii és a DS mellett az iPhone és a Facebook is potenciális cél-platform. Konkrétumokat nem tudni, csak azt, hogy saját, sikeres TV műsoraikból készülnek majd videójátékok - a népszerű Doctor Who és a világszerte elképesztő sikereket arató Top Gear neve merült fel elsőként.

Nemcsak fiataloknak terveznek videójátékokat, hiszen így merült fel a kizárólag felnőtt közönségnek szóló Torchwood is a lehetséges játékkonverziók listáján. Emellett persze egy BBC vezető szerint az angol cégnek van a világon a Disney után a második legnagyobb gyermekfigura "készlete" - ez önmagában is jelzi, hogy rengeteg gyerekeknek szóló játék is várható majd a BBC-től.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)