Hirdetés

Uncharted: The Lost Legacy, Agents of Mayhem - 2017. augusztusi játékmegjelenések

|

A langyos július után máris itt az augusztus, elkezdődik az őszi szezon, és megjönnek az első olyan játékok, amiket hiba lenne kihagyni. Hellblade, LawBreakers, Uncharted, Agents of Mayhem, StarCraft Remastered, Mario + Rabbids Kingdom Battle, Life is Strange és sok más a kínálatban.

Hirdetés

Reméljük, sikerült mindennel végeznetek, amivel szerettetek volna, mert a nyári szünetnek vége, és megindul az újabb roham. Augusztus még csak a bemelegítés lesz a szeptemberi, de főleg októberi és novemberi izgalmak előtt, viszont az új játékok mennyisége így is brutális. Augusztus 29-én például kilenc játék jön egyszerre. Nem fog persze mindegyik mindenkit érdekelni, de akkor is, nehéz lesz. Böngésszétek végig a teljes listát, és mondjátok el, ti mit vártok.

Hirdetés

2017. augusztusi megjelenések

The Long Dark - augusztus 1. - PC, Mac, Linux, Xbox One

A hónapot az Early Access-es játékként nagy sikernek örvendő The Long Dark nyitja, melyben a fagyos vadonban, zombik és más képzeletbeli lények nélkül kell túlélnünk. 

Castlestorm VR - augusztus 1. - PS VR

A Zen Studios-féle Castlestorm PC-n és Samsung Gear VR-ral már régóta játszható VR-ban, most viszont a PS4-esek is megkapják a nekik szánt változatot. A játékmenet nagyjából ugyanaz, mint az eredeti esetében, de pár dolgot módosítottak, hogy legyen is értelme VR-t használni, és más élményt nyújtson így a játék..

Dino Frontier - augusztus 1. - PS VR

Szintén PS VR-os játék, kicsit vadnyugatos, kicsit dínós. Várost kell építenünk, túlélni banditák támadásait, óriásként megvédeni a kicsi embereket.

Tacoma - augusztus 2. - PC, Xbox One

Egy high-tech űrállomáson barangolhatunk a Gone Home-ot is jegyző Fullbright új játékában.

Hellblade: Senua's Sacrifice - augusztus 8. - PC, PlayStation 4

Egyelőre nem tudjuk, hova tegyük a Hellblade-et, de annyi biztos, hogy egy fiatal lánnyal élünk át látomásokat a vikingek korában. A Ninja Theory tudósokkal konzultált, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa.

LawBreakers - augusztus 8. - PC, PlayStation 4

Cliff Bleszinski pörgős akciójátéka, a LawBreakers egy kasztalapú többjátékos shooter, amin erősen érződik a Quake hatása. Minden irányban kihasználhatjuk a teret, hogy meglepjük ellenfeleinket, és aki megáll, az valószínűleg hamar meghal majd.

Mega Man Legacy Collection 2 - augusztus 8. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Capcom egy adag Mega Man játékot már átportolt az említett platformokra, de van azért még, ami az első csomagból kimaradt. A hetedik, nyolcadik, kilencedik, és tizedik részt tartalmazó Legacy Collection 2 kihívásokat is hoz.

Sudden Strike 4 - augusztus 11. - PC, Mac, PlayStation 4

Bár az FPS-ek kategóriájában a második világháború népszerűsége szép lassan elsikkadt, stratégiai játékokban szeretettel használták. A Sudden Strike 4 során három kampányban (szövetséges, német, szovjet) ereszthetjük egymásnak egységeinket, vagy szembeszállhatunk másokkal az online harcmezőkön.

StarCraft Remastered - augusztus 14. - PC

A Blizzard épp csak annyira piszkálja meg a StarCraftot, amennyire feltétlenül szükséges. Matchmaking kerül bele, javul egy picit a látvány, de a játékmenet ugyanaz marad, amit a rajongók már nagyon régóta szeretnek. Így a legjobb.

Beacon - augusztus 15. - PC, Mac

A Beacon egy kis költségvetésű, izometrikus nézetű, gyönyörű sci-fi shooter. Földönkívüli létformákon kell átlövöldöznünk magunkat véletlenszerűen generált pályákat járva.

 

Matterfall - augusztus 15. - PlayStation 4

Szintén sci-fi, szintén shooter, de nem izometrikus, hanem oldalnézetből játszhatjuk. A Housemarque-féle Matterfall részben platformer is, de a hangsúly azért az akción van. 

Sonic Mania - augusztus 15. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Pár éve nem megy olyan jól a szekér a Sonic franchise-nak, de a SEGA nem hajlandó feladni. A sorozat 25. évfordulójára érkezik a Sonic Mania, mely igyekszik visszahozni a klasszikusok hangulatát, méghozzá olyannyira, hogy a pláyk a régiek újrakevert változatai. 

Agents of Mayhem - augusztus 18. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Volition úgy döntött, kipróbál valami mást a Saints Row játékok mellett. Az Agents of Mayhem ugyan a Saints Row univerzumban játszódik, de nem a szenteket, hanem különböző ügynököket ismerhetünk meg. Egyszerre hármat irányíthatunk a tizenkettőből, köztük váltogatva találhatjuk meg mindig épp azt, aki az adott szituációra a legalkalmasabb. Pörgős shooter lesz, meglátjuk, hogyan sül el.

Uncharted: The Lost Legacy - augusztus 22. - PlayStation 4 (Előrendelés)

Eredetileg az Uncharted 4 DLC-jének indult, de a Naughty Dog rájött, hogy sokat tud mesélni Nadine-ról és Chloe-ról, ezért végül önálló játékká nőtte ki magát az Uncharted sorozat új része. Ebben a hölgypárost kísérjük el egy kalandra, ami legalább tízórás lesz, ha nem hosszabb. Nathant nélkülöznünk kell, de ez egyáltalán nem baj - minden karaktert szerettünk korábban, szeretni fogjuk őket most is.

The Escapists 2 - augusztus 22. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Nem meglepő módon a The Escapists folytatásában megint szökni kell. A második részt online és offline, osztott képernyővel is játszhatjuk kooperatívan új típusú börtönök jönnek, craftolhatunk is célunk elérése érdekében. A visszajelzéseket figyelembe véve változtatnak rajta az előző részhez képest, de aki azt nem szerette, valószínűleg ezt sem fogja. Aki meg nem próbálta, annak ez a tökéletes alkalom.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Legacy - augusztus 25. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Az Ultimate Ninja Storm sorozat nemrég véget ért, a következő játék már más lesz. A Bandai viszotn jónak látta összefogni az eddig megjelent négy részt és azok minden letölhető csomagját, majd egyben kiadni az egészet PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. Újításokra nem érdemes számítani, tényleg csak összefoglalóról van szó.

F1 2017 - augusztus 25. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Még mindig a Codemasters tulajdonában vannak a Forma-1 játékok jogai. A srácok nem végeznek rossz munkát, de láttunk már olyan játékot, amiben nagyobb élvezet volt formaautót vezetni. Amíg a szerződés le nem jár, a helyzet marad, és kis lépésekben de bővül, javul a sorozat. Az idei rész az aktuális szezon pályái és versenyzői mellett klasszikus autókat is hoz, vezethetjük Ayrton Senna 1988-as McLaren MP4/4-ét, több Ferrarit és Renault-t is. Meglátjuk, ez elég lesz-e ahhoz, hogy aki a tavalyi játékkal is játszott, annak megérje-e ezt is megvenni. 

Madden NFL 18 - augusztus 25. - PlayStation 4, Xbox One (Előrendelés)

A Madden NFL 18-ban a játékmenetet is sok újítás éri, de tartalom tekintetében a legfontosabb a Longshot mód, ami hasonlít a FIFA 17 Journey módjához. Ebben is egy fiatal sportolót terelgethetünk a sztárság felé. Lecserélték egyébként a motort, így már ezt is Frostbite hajtja.

One Piece: Unlimited World Red - Deluxe Edition - augusztus 25. - PC, PlayStation 4, Switch

A 2013-ban 3DS-re, 2014-ben pedig PS3-ra, PS Vitára és Wii U-ra megjelent játék feljavított verziója most PS4 Pro-ra 4K-s felbontással érkezik, de mindhárom új platformon szebb lesz az eredetinél.

Dead Alliance - augusztus 29. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Dead Alliance egy igazi különlegesség; ritka ebben a korban a zombis shooter, jó, hogy jön egy újabb. A játék azzal tűnik ki a többi közül, hogy az élőholtakat nem csak darálnunk kell, különleges fegyverekkel a saját oldalunkra állíthatjuk, fegyverként használhatjuk őket. 

Everybody's Golf - augusztus 29. - PlayStation 4

Mókás dolog olyan címet adni egy PS4-exkluzív játéknak, hogy "Mindenki golfja". Végülis mindenkié, akinek van PS4-e. Persze ez csak egy régóta ezen a néven (nyugaton Hot Shots volt, de Japánban így hívták) futó sorozat újabb része, amit még 2015-ben akartak kiadni, de aztán annyit faragták, hogy elhúzódott a megjelenés. Nyílt világban játszhatunk, testreszabhatjuk sportolóinkat, játszhatunk másokkal online, és ami a legjobb: vezethetünk golfkocsikat. 

Ark: Survival Evolved - augusztus 29. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Sokáig bővült, fejlődött, de ideje, hogy megjelenjen az Ark: Survival Evolved. Aki most kapcsolódik be, rengeteg tartalommal találja majd szembe magát, számos őskori lényt uralma alá hajthat, meglovagolhat, és amikor épp nem ezzel foglalkozik, bázisokat építhet. A cél az életben maradás.

Yakuza Kiwami - augusztus 29. - PlayStation 4

Nem kevés idő telt el azóta, hogy megjelent a japán piacon a Yakuza Kiwami, pedig mostanában egyre kevesebbet kell várni a lokalizációra. Mindenesetre másfél éves csúszással hozzánk is megérkezik az első Yakuza felújított kiadása, ami jobb felbontás, framerate mellett fut, szebb textúrákat tartalmaz, és kisebb a töltési ideje az eredetihez képest. A sztorit is érthetőbbé tették.

Mario + Rabbids Kingdom Battle - augusztus 29. - Switch (Előrendelés)

A Nintendo karakterei a Ubisoft nyulaival keverednek, és akármilyen fura is a párosítás, a játék elég jól néz ki. A Kingdom Battle-ben a harc leginkább az XCOM-hoz hasonlít (permadeath nélkül, persze), azon kívül pedig kalandozhatunk a királyságban, amit gonosz nyulak leptek el.

XCOM 2: War of the Chosen - augusztus 29. - PC, PlayStation 4, Xbox One

És ha már XCOM, épp az iménti játékkal egy napon jön az XCOM 2 terjedelmes kiegészítője. A War of the Chosenben új frakciók lépnek fel az idegenek ellen, viszont új ellenségek is érkeznek, akiket nem lesz könnyű lenyomni. Kapunk pár új zónát, fejlődik a játékmenet, és érkezik a challenge mód is, amiben kihívásokkal hosszabbíthatjuk meg a játékban töltött időt.

Absolver - augusztus 29. - PC, PlayStation 4

Egykor a Ubisoftnál dolgozó fejlesztők alakítottak egy új csapatot, hogy megalkossák az Absolvert. A játékban főszerepet kapnak a harcművészetek, mi válogathatjuk össze, karakterünk milyen mozdulatokra legyen képes. Különleges, kissé lassú a játékmenete, figyelmet érdemel. 

Hello Neighbor - augusztus 29. - PC, Xbox One

Early Access-es állapotában már régóta játszható a tinyBuild különleges horrorjátéka, a Hello Neighbor, de a hónap végén végre a teljes változat is megjelenik. A cél, hogy betörjünk a szomszédhoz, és belopakodjunk a pincéjébe, a feladat viszont nem egyszerű. Az úriember bármikor ránk találhat, ráadásul mindenből tanul, így nem érdemes kétszer ugyanazt a taktikát alkalmazni. 

Windjammers - augusztus 29. - PlayStation 4, PlayStation Vita

Ha játszottatok a Disc Jammel, ismerős lesz a Windjammers játékmenete is. Ennek eredetije egy 1994-es játék, és az új változat nagyrészt megőrizte a látványvilágot is, de a grafikát egy hangyányit feljebb húzták. Nem biztos, hogy annak, akinek megvan a Disc Jam (és mivel ingyenes volt a PS Plus-szal, élnek így néhányan), megéri beszerezni, de a nosztalgiázni vágyóknak ajánlott.

Life is Strange: Before the Storm - augusztus 31. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Egy minisorozattal folytatódik a Life is Strange, mely jóval az első évad eseményei elé visz vissza minket. A középpontban a 16 éves Chloe áll, aki nem képes az időutazásra. Nagyobb szerepet kap Rachel is.

Last Day of June - augusztus 31. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Augusztus utolsó napján jön a játék, ami June (és nem június) utolsó napjáról szól. Egy megható mese lesz a szeretetről, a veszteségről.

2017. szeptemberi játékmegjelenések

Warriors All-Stars - szeptember 3. - PC, PlayStation 4

Knack 2 - szeptember 5. - PlayStation 4

Destiny 2 - szeptember 6. - PlayStation 4, Xbox One (Előrendelés)

Nascar Heat 2 - szeptember 12. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Pro Evolution Soccer 2018 - szeptember 12. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One (Előrendelés)

Tooth and Tail - szeptember 12. - PlayStation 4

Divinity: Original Sin 2 - szeptember 14. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Dishonored: Death of the Outsider - szeptember 15. - PC, PlayStation 4, Xbox One (Előrendelés)

Metroid: Samus Returns - szeptember 15. - Nintendo 3DS

Marvel vs. Capcom Infinite - szeptember 19. - PC, PlayStation 4, Xbox One (Előrendelés)

NBA 2K18 - szeptember 19. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch (Előrendelés)

Project Cars 2 - szeptember 22. - PC, PlayStation 4, Xbox One (Előrendelés)

The LEGO Ninjago Movie Video Game - szeptember 22. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Pokkén Tournament DX - szeptember 22. - Switch (Előrendelés)

Total War: Warhammer 2 - szeptember 28. - PC

Cuphead - szeptember 29. - PC, Xbox One

FIFA 18 - szeptember 29. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Switch (Előrendelés)

Super NES Classic Edition - szeptember 29. (Előrendelés)

Gundam Versus - szeptember 29.

Platformok: Nintendo 3DS Nintendo Switch Nintendo Wii U PC PlayStation 3 PlayStation 4 PlayStation Vita Windows Phone Xbox 360 Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)