Hirdetés

10 millió Google szerver?

|

A Google bejelentette, hogy akár 10 millió szerver irányítására is képes lesz a jövőben.

Hirdetés

Igaz, a keresőmotorjával ismertté vált konszern nem hajlandó különösebb konkrétumokat elárulni háttérinformációkat, például szervereik működtetéséről, vagy azok számáról, mára bizonyossá vált, hogy akár nem kevesebb, mint 10 millió (igen, nem elírás) szervergépet is tudnának párhuzamosan működtetni, szerte a világon.

A nyilvánosságra hozott dokumentumokból egyértelműen kiderül, hogy per’ pillanat olyan technológiák és mechanizmusok kivitelezésén fáradoznak, amelyek akár egy magyarországnyi lakosra fejenként jutó szervermennyiséget, azaz 10 millió gépet képes kiszolgálni.

Nem utolsó sorban energiamegtakarítási célzata is lehetne a nagy szerverszámnak, hiszen mindig az adott régiónak/területnek megfelelő helyen beüzemelt gépek vennék át az érkező igényeket, és szolgálnák ki az azokkal járó kérések teljesítését. Így automatikusan mindig ki tudnák iktatni azokat a szervereket – persze csak átmenetileg – amelyekre az adott időintervallumokban nincsen szükség.

Természetesen a gigantikus nemzetközi szerverpark nagyobb stabilitást, hatékonyabb keresgélést, és nem utolsósorban jelentős gyorsulást is eredményezne a mostanihoz képest, szinte a világ összes régiójában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)