Hirdetés

Tényleg 12 teraflopsra lesz képes az Xbox Series X

|

Az erő és a gyorsaság ötvözete lesz az új gép, legalábbis Phil Spencer szerint.

Hirdetés

Phil Spencer egy részletes blogbegyezésbe zsúfolt össze egy halom információt az idén év végén érkező új Xbox konzolról, a Series X-ről. Nagyjából minden úgy alakul a jelek szerint, ahogy a korábban kiszivárgott pletykákból sejteni lehetett. Kiderült például, hogy valóban 12 teraflops lesz majd kisajtolható a GPU-ból, ami az Xbox One X képességeinek dupláját jelenti (az eredeti Xbox One-nál pedig nyolcszor erősebb lesz az idén debütáló újonc). 

Hirdetés

Spencer szerint a Microsoft új konzolja az erős és a gyorsaság tökéletes elegyét jelenti majd. A Series X lelke egy "következő generációs, egyedi gyártmányú" AMD Zen 2-n és az RDNA 2 architektúrán alapuló CPU lesz. Szóba került a Variable Rate Shading technológia is, amelynek hála fejlesztők megszabhatják, hogy épp melyik részletek kapják a konzoltól a legnagyobb figyelmet, hova összpontosuljon a Series X nyers ereje. Természetesen nem marad ki az utóbbi időszak legnagyobb slágere, vagyis a raytracing sem, de ezt is régóta tudtuk már. Arról is esett szó korábban, hogy az Xbox Series X-ben SSD fog lapulni, ez sem jelent újdonságot. Szó esett még a HDMI 2.1 támogatásról, illetve a Dynamic Latency Input megoldásról is, utóbbinak a kontrollereink fognak nagyon örülni, hiszen javul a válaszidejük. 

A 12 teraflops hivatalos megerősítése mellett a Smart Delivery bejelentése volt Spencer írásának legizgalmasabb része. A hangzatos név tulajdonképpen azt takarja, hogy immár négy konzolgeneráció játékai lesznek futtathatóak az új masinánk (a klasszikus Xbox címektől egészen a Series X újdonságaiig tényleg minden), ezeket a játékokat pedig elég egyszer megvennünk, mindenképp a legfrissebb verziót kapjuk meg belőlük. Ha például még Xbox One-ra vásároljátok meg a Halo Infinite-et, később viszont beszereztek egy Series X-et, akkor új konzoltokon már az Infinite Series X-es verziója indul el. Ugyanez igaz lesz a Cyberpunk 2077-re is

Tavaly decemberben ebben a videóban összegezünk minden akkor ismert információt az Xbox Series X-ről: 

PS5 fronton egyébként továbbra is csak találgatunk, de elvileg a Sony új konzolja 9,2 teraflopsra lesz képes. Okosabbak lennénk, ha végre tényleg megmutatnák nekünk a PlayStation 5-öt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)