Hirdetés

Gondban lehetünk, ha megtelik a PlayStation 5 tárhelye

|

A jelek szerint ugyanis nem lehet PS5-ös játékokat elmozgatni a konzolban lévő SSD-ről.

Hirdetés

Hamarosan pihenni küldhetjük a jelenlegi konzoljainkat, hiszen napokon belül elérhetővé válnak hazánkban is a Sony és a Microsoft újgenerációs masinái, amelyeken már megjelenéskor több új és korábbi kalandot is pörgethetünk majd. Kifejezetten jó dolog, hogy a PlayStation 5 már alapjáraton SSD-vel érkezik (ugyanez a helyzet Xbox fronton), hiszen ez óriási mértékben lecsökkenti a játékok betöltési idejét, ugyanakkor nem biztos, hogy mindenki elégedett lesz a háttértár működésével.

A Digital Foundry egy friss videóban mutatta be nekünk, milyen lesz a PlayStation 5 kezelőfelülete, azonban az anyag felvétele közben apróbb kényelmetlenségekre bukkantak a srácok.

Hirdetés

Az a helyzet ugyanis, hogy a gépben lévő SSD-ről nem lehet átpakolni PS5-ös játékainkat egy külső tárhelyre, ami bizony gondokhoz vezethet, ha már dugig van a háttértár, és le szeretnénk tölteni egy új játékot úgy, hogy közben azért a korábban megszerzetteket is megtartanánk. PS4-es játékokat viszont átmozgathatunk egy USB-s háttértárra.

Ezzel szemben a Microsoft új konzoljain elvileg van lehetőség arra, hogy eltároljuk letöltött játékainkat egy külső tárhelyen, ami értelemszerűen jó megoldás lehet, ha úgy gondoljuk, hogy a jövőben elővennénk még bizonyos címeket, de nem szeretnénk a letöltésükkel bajlódni. Remélhetőleg a Sony is kitalál valamiféle megoldást a fenti problémára, hiszen manapság nem ritka, hogy a játékok mérete átlépi a 100 GB-os határt, így egy külső háttértár használata egyértelműen kényelmesebbé teheti a dolgokat. A hivatalos PlayStation Blog "Ultimate FAQ"-ja szerint jelenleg vizsgáljak a lehetőségeit annak, hogyan engedélyezhetik a későbbiekben a PS5-ös játékok SSD-n kívüli tárolását.

Emellett felütötte a fejét még egy probléma. PlayStation 5-ön is lesz lehetőségünk arra, hogy mentéseinkről biztonsági másolatot készítsünk vagy helyerakjuk őket USB-n keresztül, ám a jelek szerint ez a megoldás csak a PS4-es fájlokra vonatkozik, PS5-ös játékok esetében már nem elérhető. Ez talán nem akkora érvágás, mint az SSD-s dolog, és biztonsági szempontból talán jobb is, hogy nem férhetünk hozzá ilyen módon a mentésekhez, de ez is okozhat majd némi kényelmetlenséget a felhasználóknak.

Titeket mennyire zavarnak a fenti apróságok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)