Hirdetés

Backbone One teszt - így lesz kézi konzol a telefonodból

|

Csak bepattintod, és működik - ha komolyabb játékokkal is játszanál mobilon, a Backbone One lehet a legjobb választásod.

Hirdetés

Amikor olyan játékok jelennek meg, mint a Diablo Immortal, a Call of Duty Mobile vagy az NBA 2K23 Arcade Edition, egyre könnyebben csábulhatunk el és tekinthetünk olyan játékgépként mobiljainkra, amiken nem csak pár perc alatt lenyomható alkotásokkal szórakoztathatjuk magunkat, hanem komolyabb, összetettebb címekkel is. A Netflix és az Apple Arcade kínálatában, az Xbox Game Pass Ultimate részeként elérhető felhő alapú játéktárban és egyre inkább az App Store-ban és a Google Play Áruházban is számos olyan játékkal találkozhatunk, ami PC-ken és konzolokon ugyanúgy megállja a helyét.

Az érintőképernyő nyomkodása sokszor nem a legkényelmesebb irányítási mód, de az iOS és az Android is évek óta támogat bluetooth kontrollereket, csatlakoztathatunk xboxos vagy PlayStationös irányítóeszközt is mobiljainkhoz; viszont kényelmi szempontból talán jobban járunk, ha szerzünk egy olyan kütyüt, mint a Backbone One, amibe beilleszthetjük a készüléket, és így nem kell a letámasztással vagy a telefon kontrollerre csiptetésével bajlódnunk.

Hirdetés

Pattintsd be!

A Backbone One-on minden helyet kapott, ami egy átlagos kontrolleren is: két analóg, egy D-pad, XYAB gombok (a PlayStation Edition kiadáson persze kör, háromszög, kereszt és négyzet), ravaszok és ütközők, illetve egy Start, egy Select, egy képernyőkép- és videófelvétel-készítő, valamint a Backbone appot megnyitó külön gomb. A ravaszok többállásúak, a megszokottnál valamivel puhábbak, kisebb az ellenállásuk, de autós játékokban így is precízen szabályozhatjuk a sebességünket. A D-pad szinte hangtalan, az XYAB gombok és az ütközők (L1, R1) viszont határozottan kattannak, így ha a párunk már aludna, de mi még játszanánk mellette, a kattogás zavarhatja őt.

A markolat fogása kényelmes akkor is, ha hosszabb ideig játszunk. A bal kezünknél a fülhallgató jack csatlakozóját találjuk, jobbnál pedig egy USB-C kábelt fogad be a szerkezet, amin keresztül tölthetjük a telefont, illetve csatlakoztathatjuk a kiegészítőt PC-hez és Machez. Mivel a kontroller eleve USB-C-n csatlakozik, külön nem kell táplálnunk, áramot a telefonból vesz fel.

A telefonok a széthúzható eszközbe való csatlakoztatása rettentő egyszerű, bár a telefonokat érdemes előbb kivenni tokjukból, mert azzal együtt nem biztos, hogy tudnak illeszkedni. A Backbone One rugalmas, de stabilan tartja, bármilyen nagy és nehéz készüléket is teszünk bele - táblagépeket persze már nem bír el.

Konzolos élmény extraként

A már említett Backbone gomb nem csak dekorációs szerepet tölt be, a Backbone appot nyitja meg, amiben egy helyen láthatjuk a támogatott és a telepített játékokat, ajánlásokat, tippeket kaphatunk, elindíthatjuk az Xbox felhő alapú szolgáltatását vagy a PlayStation Remote Playt, és kezelhetjük a rögzített képeinket, videóinkat. Az app legtöbb funkciójának használata iOS-en a regisztrációt követő egy évben ingyenes, utána évi 9900 Ft-ot kell kiadni érte, míg az androidosok mindent további költségek nélkül érhetnek el. Androidon egyelőre nem lehetőség a gombkiosztás megváltoztatása, míg iOS-en ez az opció él, de nem a Backbone-nak, hanem a rendszerszoftvernek köszönhetően: a beállításokban apponként változtathatjuk meg a gombok működését.

Azok, akik iPhone 15-höz vennének egyet, legyenek körültekintőek: az USB-C-s változatra lesz szükségük, viszont ennek firmware-ét használat előtt frissíteni kell, és azt csak egy androidos eszközön keresztül lehet. A másik opció, hogy vásárlás után felvesszük a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, amely készséggel küld egy már frissített darabot, de ezt megspórolva elég, ha találunk egy ismerőst, aki 10 percre tudja nélkülözni androidos telefonját. A korábbi iPhone-ok tulajdonosainak nyilván a Lightning csatlakozós modell fog kelleni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Backbone One egy tökéletes mobilos kontroller, amit kényelmes használni, minőségi, nem recsegős, nem körülményes a beüzemelése. Ennek viszont az árát is ki kell fizetnünk: közel 50 ezer forintba kerül, kétszer annyiba, mint egy kifogástalan bluetoothos kontroller, például az Xbox és a PlayStation gyári irányítói. Kategóriájában ez reális, ennyibe fáj az egészen hasonló Razer Kishi V2 is, legfeljebb elődjét kaphatjuk meg olcsóbban, ahol még fellelhető, de ennyi pénzt nyilván annak éri meg kiadni, aki gyakran használná iPhone-jával vagy androidos eszközével.

(A Backbone One-t az iStyle-tól kaptuk tesztre, ahogy az iPhone 15 Prót is, amivel kipróbáltuk).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)