Hirdetés

2017 elején érkeznek az AMD új csúcsprocesszorai

|

Az AMD vezérigazgatója szerint több kategóriában is versenyre kelhetnek az Intel modelljeivel a jövő év elején érkező új Zen termékcsaláddal.

Hirdetés

Pénteken tartották meg az AMD részvényeseinek szóló negyedéves találkozót és tájékoztatót, ahol szabadon lehetett kérdezni a cég vezérigazgatóját, Dr. Lisa Su-t is. A gyártó vezetője itt megerősítette, hogy az új felsőkategóriás processzoraik még 2017 első negyedévében megjelennek majd.

Így az év adott szakához képest magasabb eladási adatokra számítanak az AMD-nél, ami annak is köszönhető, hogy a Zen termékcsalád csúcsát jelentő, nyolcmagos CPU teljesítményéről már láthattunk egy komoly bemutatót, ahol a Summit Ridge kódnéven futó csúcsmodell az Intel i7 6900K-t is túlszárnyalta teljesítményben.

"A mi nézőpontunkból a Summit Ridge a felsőkategóriás asztali modellekkel versenyzik majd, ahol jelenleg nincs termékünk. Szóval úgy hisszük, a Core i5-tel és a Core i7-tel is versenybe szállhatunk, ugyanis ezekben a szegmensekben jelenik majd meg a termékcsalád"

- mondta Su.

A legtöbben azt várják, hogy az első negyedéven belül is viszonylag hamar megjelenhet az X370-es chipset és a hozzájuk tartozó AM4-es alaplapok. A kezdeti megjelenés már a januári CES alatt sem kizárt, ami azt jelenti, hogy februárra már a vásárlóknál lehetnek az AMD új processzorai. Annak viszont valószínűleg sokan nem fognak örülni, hogy a rivális Intel Kaby Lake-hez hasonlóan Windows 10-et kell majd használnunk a Zen modellekkel. A második negyedévben egyébként a szerverekbe szánt CPU-k is megjelennek majd, amik között lesz egy 32 magos, 64 szálon dolgozó proci is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)