Hirdetés

Rendkívül hasznos fejhallgatót készíthet az Amazon

|

Egy friss szabadalom szerint az Amazon olyan fejhallgatók gyártásába kezdhet, ami a legtöbb külső hangtól mentesít téged, viszont ha valamire mégis figyelned kéne, azt átengedi.

Hirdetés

Az Amazon néha szeret szokatlan gondolatokkal eljátszani, de remélhetőleg a nemrég benyújtott szabadalmukból egyszer kész termék is készül. Bár nem tudjuk, milyen minőségű hangcuccokat tudnak gyártani, de a fejhallgatók egy régi problémájára frappáns választ adhatnának.

Ugyanis míg a rendkívül idegesítő külső zajoktól a legtöbben szívesen megszabadulnánk, addig túlságosan elzárni magunkat a külvilág hangjaitól nem túl biztonságos. Az online piactér mellett már jó néhány különböző szolgáltatást és terméket kínáló cég nemrég egy olyan szabadalmat szerzett meg, ami egy huszárvágással elintézné ezt a dilemmát. A kütyü ugyanis olyan aktív zajszűréssel rendelkezne, aminek a gyártó és a felhasználó bizonyos kivételeket is megadhatna, így az eszköz átengedné hangszigetelt világunkba, ha mondjuk egy megkülönböztető jelzést használó autó szirénázik, vagy valaki a nevünkön szólít.

Ez utóbbi feature elkészítésében sokat segíthet a cég hangfelismerésben szerzett tapasztalata, amit az Echo elkészítése jelentett. Ezzel együtt persze a kivételek pontos meghatározása elég összetett feladatnak bizonyulhat, így egy komolyan vehető termék bemutatása valószínűleg még viszonylag messze van, már ha egyszer megtörténik valaha.

Nektek hogy tetszik az eddigieknél intelligensebb fejhallgató ötlete?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)