Hirdetés

Folytatást kap a legsikeresebb Dungeon Keeper-klón, örülhetnek a Game Pass-előfizetők

|

Az oroszlánkirályt parodizáló előzetessel jelentette meg a Kalypso Media a Dungeons 4 érkezését.

Hirdetés

Meglehet, hogy ma már nem olyan kreatív, mint egykoron, és ahelyett, hogy divatot teremtene, inkább követi a trendeket, ráadásul a lehető legrosszabbakat, azért mégis csak Peter Molyeux irányítása alatt született meg számos klasszikus a Populoustól kezdve a Syndicate-en és a Theme Parkon át a Fable-ig. A felsorolást még hosszan folytathatnánk, például megemlítve az 1997-ben debütált Dungeon Keepert, amely azzal, hogy a felszínről a föld alá vitt bennünket, illetve az úgynevezett Jó helyett a Gonosz oldalára állított, és mindezt fergeteges humorral tálalta, új színt hozott az épp fénykorukat élő stratégiai játékok műfajába.

Ezt a receptet azóta többen is megkísérelték újraalkotni, a legközelebb hozzá talán a német Realmforge jutott, amely eddig háromszor adta meg nekünk a lehetőséget, hogy kiépítsük földalatti birodalmunkat, és megvédjük azt a hírnevet és gazdagságot hajszoló hősjelöltektől. A későbbi epizódokban pedig már magunk is vezethettünk portyákat a felszínre bosszúból, vagy esetleg csak a magunk örömére.

Hirdetés

Amennyiben tetszett az, ahogy a stúdió kezelte mindeddig a témát, akkor máris felírhatjátok várólistátokra a Dungeons 4-et, amelynek bejelentését a 2022-es gamescom kezdetére időzítette a játékot kiadó Kalyosp Media. Új formát öltött a Gonosz, kinek a sötételf varázslónő, Thalya támogatásával változatlanul az a célja, hogy káoszba és romlásba taszítsa a fenti világot.

Egyelőre csínján bánnak a fejlesztők a részletekkel, a játékmenetet befolyásoló újdonságokat várhatóan csak később leplezik majd le, most mindössze azt adták a tudtunkra, hogy eddig nem látott kreatúrákkal bővül szörnyseregünk, minden korábbinál nagyobb dungeonöket vájhatunk ki a sziklából, az emberek és az elfek mellett már a törpék is ellenségünk sorait erősítik. A 20 küldetést felölelő kampányon túl egyébként kétszemélyes kooperatív módra is számíthatunk.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Pontos megjelenési dátum még nincs, ám úgy készüljünk, hogy ha minden terv szerint halad, akkor 2023 folyamán PC, PlayStation 5-ön, Xbox Series X|S-en, sőt még Nintendo Switchen is megtapasztalhatjuk, hogy gonosznak lenni jó, de legalábbis szórakoztató. Továbbá azt sem árt tudni, hogy ha Game Pass-előfizetők vagyunk, akkor a PC-s és a konzolos változatot is megtaláljuk majd a szolgáltatás katalógusában, méghozzá első naptól fogva.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)