Hirdetés

Mitől tartanak leginkább a gamer gyerekek a digitális térben?

|

A Good Gamer kutatásának harmadik szelete kifejezetten a videojátékozó gyerekek szemszögéből vizsgálódott.

Hirdetés

Összesen 803 szülő és 572 gyermek bevonásával, online kérdőíves adatfelvétellel idén ősszel nagyszabású kutatást végzett az  eNET a Good Gamer megbízásából. Ebben videojátékozó gyermekeket és az ő szüleiket kérdezték a digitális lét különböző aspektusai kapcsán. A Good Gamer oldalán háromrészes cikksorozatot szenteltek a kutatás eredményeinek részletes bemutatására, ennek első és második részét korábban mi is szemléztük.

Azóta megérkezett a kutatást boncolgató cikksorozat harmadik része is, mely ezúttal már kifejezetten a gyerekek szemszögéből vizsgálta meg a gamer létet.

Hirdetés

A kutatásból kiderült, hogy a gyerekek nagyja leginkább hobbiként, kikapcsolódásként tekint a videojátékokra, szórakozni szeretnének, élvezeti forrásként látják a játékokat. Mindeközben persze a versengés is érdekli őket. Nem kevesebb mint egyharmaduk azonban egészen konkrétan feszültségoldásra használja a játékidőt.

Kitér arra is a kutatás, hogy milyen félelmeik vannak a gyerekeknek a digitális világgal kapcsolatban. Nagyon komolyan tartanak például a számítógépes vírusoktól, harmaduk legalább egyszer találkozott is velük. Attól is sokan tartanak, hogy valahogy törlődik online profiljuk, vagy illetéktelenek férnek hozzá személyes adataikhoz. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Konkrét problémák közül leggyakrabban az fordult elő a megkérdezettekkel, hogy valaki online megbántotta őket. Az online bántalmazást komolyan kell venni, erről a Képernyővédő podcastsorozat harmadik adásában mesélt Urbán Anikó, online bántalmazás szakértő is.

A Good Gamer kezdeményezést a Generali a Biztonságért Alapítvány hívta életre. A program hivatalos weboldalán érdekes és fontos cikkeket olvashatnak diákok, szülők és pedagógusok egyaránt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)