Hirdetés

Az EVE Online felhasználói minijátékkal segítik a koronavírus elleni küzdelmet

|

Az EVE Online közössége a múltban már nem egy alkalommal hozzájárult a tudomány fejlődéséhez.

Hirdetés

Kevés MMO büszkélkedhet olyan elhivatott közösséggel, mint az EVE Online, melynek játékosai korábban több tudományos projektből is kivették a részüket. A Project Discovery minijátékain keresztül segítették az azonosítatlan exobolygókra vadászó csillagászok munkáját, valamint komoly terhet vettek le az emberi fehérjék feltérképezésével foglalkozó kutatók válláról. Most pedig a COVID-19 ellen vívott küzdelemhez járulhatnak hozzá a felhasználók. A részvétel természetesen nem kötelező, de a CCP egyedi kozmetikai tárgyakkal és ritka, emiatt értelemszerűen értékes hajókkal jutalmazza fáradozásukat.

Hirdetés

Annak, hogy valaki belevágjon a programba, nem előfeltétele semmiféle szakismeret, ugyanis a gondosan megtervezett minijáték megtanít nekünk mindent, amire szükségünk lehet ahhoz, hogy képesek legyünk analizálni és katalogizálni az áramlási citométereket. Az áramlási citometria egyébként a sejtek többparaméteres (fizikai és kémiai jellemzők) vizsgálatára alkalmas laboratóriumi módszer. A kutatásban résztvevő egyetemek és kutatócsoportok által elemzésre átengedett adatokat a Massively Multiplayer Online Science-en keresztül kapják meg az EVE Online játékosai, akik máris elkezdhetik a minták alapján felkutatni a megfelelő sejteket. Ugyanez a szervezet működött együtt nemrég a Borderlands 3 fejlesztőivel egy hasonlóan nemes cél érdekében.

Ma este, magyar idő szerint 21 órától a Twitchen egy livestreammel ünneplik a Project Discovery harmadik fázisának elindulását. A műsorba a téma szakértőit hívták vendégként, így láthatjuk és hallhatjuk Szantner Attilát, a már említett MMOS ügyvezetőjét, Ryan Brinkman professzort a University of British Columbia, továbbá Jerome Waldispuhl professzort a McGill University képviseletében. Csatlakozik hozzájuk továbbá Nobutadas, a szcéna egyik ismert streamere, valamint több fejlesztő is.

Ti részt kívántok venni a projektben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)