Hirdetés

Olyan felhajtással indult a Dota 2 bajnokságok ékköve, a The International, hogy csak pislogunk

|

Az izgalmakkal teli hétvége folyamán a 8 legjobb Dota csapat méri majd össze tudását.

Hirdetés

Már több mint 10 éve, hogy a Valve minden évben megrendezi a Dota 2 bajnokságok legnívósabb etapját, a The Internationalt (TI), ami lényegében a Dota Pro Circuit (DPC) nemeztközileg zajló versenysorozat záró eseményeként fogható fel, ahol a legjobb 20 csapat méri össze tudását. A dolgok azonban mindig az utolsó hétvégére válnak igazán izgalmassá, amikor is az addigra már 8 csapatra redukálódott legjobbak csapnak össze.

Bár idén szeptemberben a Valve bejelentette, hogy az idei DPC lesz az utolsó, ugyanis az egyetlen hivatalos ligaként, az folyamatosan elsőbbséget élvezett mindenek felett. A kötött forma és a szigorú szabályok miatt ez sokkal kisebb mozgásteret adott a szervezőknek a kreativitás tekintetében, de még a jóval kisebb volumenű, alulról szerveződő versenyek eltűnésében is jelentős szerepet vállalt.

Míg a rendszer így kissé átalakul, a The International minden bizonnyal a jövőben is megmarad majd, bár az idei, jó eséllyel az eddigi leggrandiózusabb megnyitóval igen magasra tették a lécet a szervezők, amit elég nehéz lesz megugrani a következő években.

Hirdetés

Rengeteg rajongó volt kíváncsi a seattle-i Climate Pledge arénában megrendezésre kerülő 12. TI megnyitójára, ahol természetesen a Valve fejese, Gabe Newell is tiszteletét tette, és még szép, hogy nem maradt el az ikonikus

"Welcome to The International."

beköszönés sem.

Egyébként a szervezők és a grafikusok is rendesen kitettek magukért, ugyanis gyönyörű díszbe öltöztették a csarnokot, ami nem mellesleg teli volt utalásokkal a Tundra Esport tavalyi győzelméhez kapcsolódóan. A szemkápráztató színek, a tökéletes bevilágítás és a valósághű kivetített grafikák néha már-már olyan eddig soha nem látott magasságokba emelték az eseményt, melyek mentén sokszor el is felejtettük, hogy nem a League of Legends, hanem a Dota 2 világbajnokság megnyitóját nézzük.

A The International utolsó etapja kifejezetten izgalmasnak ígérkezik és minden bizonnyal számos váratlan fordulatnak lehetünk majd a szemtanúi a mérkőzések során, bár egyelőre a bajnoki címre talán a fan-favorit Team Spirit a legesélyesebb, akik 10 egymást követő győzelemmel biztosították be a helyüket a legjobb 8 csapat között. Természetesen az LGD Gaming és Azure Ray is ott van még az élvonalban, így érhetnek még mindenkit meglepetések.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Amúgy is megéri küzdeni, hiszen a nyertesek markát egy több mint 3 millió dollár értékű nyereményalap üti, ami bár nem veri az előző éveket, még így is egy elég emberes összegnek mondható. A The International az egész hétvége folyamán zajlik majd, melynek a pontos menetrendjét itt találjátok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)