LIVE NINTENDO SAJTÓKONFERENCIA" /> LIVE NINTENDO SAJTÓKONFERENCIA"/>
Hirdetés

LIVE NINTENDO SAJTÓKONFERENCIA

|

Kedves olvasóink, hamarosan kezdődik a Nintendo sajtókonferencia, melyről természetesen, akárcsak a Microsoftról igyekszünk teljesen élőben közvetíteni.

Hirdetés

Ez a hír folyamatosan frissül majd, érdemes lesz újra visszanézni ide. Mondjuk percenként :)

18:00 - Megkezdődik a Nintendo idei sajtókonferenciája.

18:02 - Reggie szerint nagy ünnepség ez a Nintendo számára. Fordulópont ez az E3 a játékvilágnak. Több játékos fordul a Nintendo féle szórakozás felé... szerintük (Z). Elvileg most fog találkozni a TV, a szórakozás, a játék és mindez egy helyen. Lényegében mindenki egy játékos, egy nagy gyerek!

18:04 - Nagyon megnőtt a játékosok száma. A növekedés 69 százaléka a Nintendo játékoknbak köszönhető. 2002-ben 70-30 volt a portable és console eladás aránya, mostanra ez már 50-50.

18:07 - A DS eladások istenítése folyik éppen, hogy hogyan növekedett a darabszám évről évre. Egyre több idősebb játszik, 2005-ben 28%-a a játékosoknak 25+ volt, mostmár 32 százaléka. Mindez azért fontos, mert itt van az igazi potencia a fejlődésnek. A Nintendo ezt nagyon fontosnak tartja. Másfél év alatt gyakorlatilag teljesen átalakult a korhatár és az eladások is.

18:09 - A játékosok 20 százaléka nő csupán, legalábbis az átlagis játékkonzolok számára. A Nintendonál ez már 33 százalék! Ez vezeti előre a Nintendo üzletét - mindja Reggie. És mindez nem csak Amerikára vontakozik. Japán és hasonlóan nagy piacok szintén keményen változnak.

18:10 - Még mindig statisztikai adatok cikáznak, a lényeg, hogy nagyon fontosnak tartják a női játékosokat, és az eloszlás teljesen máshogy alakul a Nintendo esetén, mint bármely más konzol gyártó esetében.

18:12 - Összegezve. A Nintendo számára egészen új utak születtek a sokféle lehetőséggel. Új utak nyíltak a piacon, ami felé egyelőre csak ők tudnak menni, tovább tudják bővíteni a piaci fejlődést.

18:14 - 33 hete jelent meg a Wii, és mindenhol elfogyott az eredetileg tervezett darabszám világszerte. Reggie véleménye szerint lazán: A Nintendo a jövő :) 60 játék már megjelent Wiire, és közel 300 a Nintendo DS-re. Észak-amerikai játékosok még idén 100+ Wii-t kapnak, és 140+ DS alkotást. Nem semmi számok, az biztos!

18:16 - Most épp ilyen lelkes játékosok láthatóak videón, illetve mindféle nyereményjáték, remlám bejátszás, Mario és a többiek. Lényegében a Nintendo fényezése animációnak is hívhatnánk. A Nintendo által létrehozott lehetőségek prezentációja ez. Reggie keményen vigyorog, és örül magának :)

18:18 - Wii Zapper bemutató. Új kontroller, egykezes cuccos, mely lényegében csak egy műanyag, mely egyesíti a két, már ismert kontrollert. Fegyverként tök jól használható, mondjuk a jelenleg futó Resident Evilben :) Tényleg olyan, mintha játékteremben nyomulnánk a jól ismert lövöldözős játékkal. Medal of Honor is támogatja, ugyanúgy, mint egyre több új játék a Wiire. No, így talán egy kicsit jobbak lehetnek ezek a játékok is!

18:20 - Ezen a héten újabb Wii Zapper pertnerek jelentik be alkotásaikat, és támogatásukat. A Wii Zapper-t együtt adják szoftverrel, és 19.99 dollárért lesz megvásárolható - egészen baráti.

18:21 - Most először jönnek nagy nevek Nintendo DS-re, a siker nyilván töretlen, mint eddig is. A Square Enix is igen komoly felhozatallal jelentkezik, kihasználják a Wii adotta lehetőségeket.

18:23 - Új Dragon Quest következő évben. Természetesen jönnek a friss Mario és Sonic játékok - köztük az olimpiai változat is.

18:24 - Az új Smash Brothers december 3-án startor, ezt most megerősítette Reggie. Eddig csak pletyka volt róla, de mostmár biztos, hogy nem kell rá várnunk 2008-ig.

18:25 - Különféle szerkesztők videóját lehet most látni, akik elmondják véleményüket a Nintendo konzoljairól. Egy hölgyeménynek a DS például kissé mobilnak tűnik - nekem talán ahhoz kicsit nagy, de nyilván ez megszokás véleménye.

18:27 - Nintendo DS kezelési előadás következik, Mike és kollégja kíséretében. Új lehetőségek szoftveres módon, hogy még egyszerűbb legyen az irányítás. Zeldával játszanak éppen.

18:28 - Egyértelműen látszik, hogy emberünk nem most először nyomja a stuffot :) Olyan gyorsan kattintgat, mint a jobbik játékosok Starcraftban :)

18:29 - Jackie következik (hoppácska, minő!!!), a Metroid Prime széria új tagját prezentálja Wii konzolon. Az egyszerű irányítást dícsérik halálra, a grafika meg a Wii maximuma. Nyilván nem egy Xbox 360-ról van szó. Még mindig irányítási lehetőségek, free célzási mód a játékban.

18:30 - Ehh, Jackieről visszaváltunk Reggiere... nem jó csere, legalábbis ami a külsőt illeti :) MEgint jönnek az általános mesék, ki mennyire komoly a piacon. A Nintendo erősít onlinra, és ennek a prezentációja következik egy újabb összevágott videóval.

18:33 - 5.5 millió Wii user használta a WiFi-t, 230 millió játék sessiont indítottak a userek világszerte eddig. Nem kis számok ezek, főleg egy 33 hetes konzol életében!

18:34 - több, mint 5.6 millió játékletöltés volt a Wii Channelen keresztül. Már 112 klasszikus játék elérhető a rendszerben. Új évben a Wii Shop Channel is kifejlődik és bővül.

18:35 - Check Me Out - új Channel. Megnézhetjük és értékelhetjük egymás karakterét, sőt le is tölthetjük majd azokat amik nagyon tetszenek.

18:36 - Mario Strikers Charged. Hamarosan online játékosok ezrei nyomulhatnak benne ezerrel. Akárcsak a Madden NFL 08 is kihasználja a Wii Online lehetőségeit. FIFA Soccer 08 úgyszintén ilyen lehetőségekkel bír. Dragon Quest Monsters a DS-re is benyomták a Wi-Fi lehetőséget.

18:37 - A Nintendo egyre több erőt fordít az online fejlődésre - folyamatosan újabb és újabb saját fejlesztést mutathatunk meg a világhálón mást játékosoknak! Új bejelentés: Mario Kart online módot kapott, 2008 első negyedévében (némi taps, de elenyésző).

18:39 - A Mario Kart kap egy Wii kormányt. Wii Wheel, főleg a kezdőknek kedvez majd, hasonlót láthattunk már megjelent Wii játékhoz mellékletként, talán egy kicsit egyszerűbb volt.

18:40 - Mindezen újításokkal azt mondhatjuk, hogy minden eddigi és új játék egészen új élményt nyújt majd.

18:41 - Újabb animáció, főleg azt prezentálja, mennyire széleskörő felhasználói közönsége van. Legfiatalabbaktól a legidősebbekig, közben weblapokat mutogatnak referenciaként. Hmmm, egy laza Kotaku reklám is helyet kapott benne. Na ez nekik nem volt gyenge, az biztos!

18:42 - Kicsit szélesítve a látószöget,tekintsünk a jövőbe, és beszéljünk a távolabbi tervekról. Satoru Iwata beszéde következik. Hehe, kedves és érdekes angol tudás :)

18:43 - Kis gyerekkori emlék, hogy mi volt akkor, amikor gyerek volt, mit csinálnak a játékosok, miközben Wii-znek, ilyesmi. Kicsit lapos eddig az előadás, de mondjuk ez csak az én véleményem :)

18:44 - Nintendo DS-re egy egészen új főző szoftver készült, melyre nagyon büszke emberünk. Nem sokat értettem a képből, bocs, japánul még annyira sem tudok, mint angolul... :P

18:46 - A veteránokat kéri a visszaemlékezésre: az első nap, amikor játszottak az igazán nagy nevekkel. többségük a Nintendohoz kapcsolódtak - ezt csak azért mondja, mert véleménye szerint a Nintendoból nem fogyott el a kreatív energia, sőt, még csak most várhatóak az igazán új alkotások - gondolom az elkövetkező néhány évre gondol.

18:47 - Feladatnak tekintik a piac szélesítését hosszú távon is. El akarják pusztítani a pszcihológiai korlátokat a veterán és a kezdő játékosok között, hogy mindenki megtalálja a szórakozást, akár ugyanabban a módban és játékban is. A játék mindenkiért van, nincs kivétel!

18:48 - Újra előkerült a Wi Zapper egy pillanatra, hogy mennyire jó is az, és mennyire új lehetőség - és végülis tényleg, otthoni környezetben senki másnak nincs ilyen kontroller kiegészítése.

18:49 - A lényeg a Nintendo részére, hogy mindenki együtt játszon, akár profi, akár nem. Ehhez próbálnak egy egészséges közeget kreálni. Hamarosan egy teljesen új játék prezentációja következik. Emberünk, kissé nehézkes angoljával elvonult a bal szélre. Újabb videóbejátszás követkzik lelkes Wii rajongókkal és véleményekkel.

18:53 - Reggie visszatért. Super Mario Galaxy a képen - minden Mario játék egy legenda, mondja a Nintendo. Nyilván, iszonyat pénzeket szednek be minden egyes Mario játék után. Számomra egyébként hihetetlen :) November 10-től utazgathatunk a galaxisban, természetesen márió-univerzumban.

18:54 - Milyen fejlődési lehetőségek vannak még a játékokban? Lényegében a fejlődés cska most indul majd meg! Hamarosan mi magunk készíthetünk mondjuk puzzle játékokat és megiszthatjuk más játékosokkal. A MySims is új lehetőség, ahol mi magunk szabhatjuk személyre a komplett játékot. Wii-re és DSre egyaránt lesz ez a Sims, akárcsak a High School Musical a Disneytől. Érkezik a Rayman Raving Rabbits 2 is, ahogy azt már korábban jelentették.

18:56 - My Word Coach Nintendo DS-re a Ubisfottól. Tanulni tudunk belőle, és ez még csak egy "sorozat kezdete". Rengeteg olyan játék lesz, amiből tanulhatunk majd, ezzel is szélesítve a játékosok körét.

18:57 - Wii Sports prezentációs videó következik - nyilván nem újdonság, csak, hogy inek mennyire tetszik. Kár, hogy nem mutatnak olyan videót, amikor valaki összetörte a tévéjét, mert a bowling folyamán beledobt a a Wii kontrollert :)

18:59 - Wii Fit - utolsó játék a mai prezentáción. Hehe, egy szépséges vöröshajú baba dölöngél egy kontroller szerű padon. Baz, ez nagyon állat! tornaórákat lehet venni ezzel a cuccossal! Fekvőtámaz, hullahoppozás, aerobic! Ez nagyon komoly! Na ez az, ami hiányzott nekem eddig! Ettől lesz teljesen egyedi ez a konzol!Nem halunk meg a monitor előtt tespedve, hanemnagyon keményen megmozgat minket!!!!!!!!

19:01 - Hát ez megint valami iszonyat jóság!!! Közben megérkezett Miyamoto. Fordítják emberünk, mert nem vágja szuperül az angolt :)

19:02 - A Wii Fit-tet prezentálják párban. A cél az volt, hogy megmozgassuk a játékosokat, jobban, mint eddig. Véleményünk szerint a Wii az a konzol, ami tényleg a nappaliban van minden háztartásban. Az egészséget helyezték ezúttal a középpontba. A demonstrációban három fitness edző prezentálja a stuffot. A lapos kis felületen lépkedve, a súlypontunk adja meg, hogy mit is csinálunk pontosan. Lényegében hihetetlen profi ötlet! Asszem már rohannék is venni egyet, ha lehetne... csak érjen végre kis hazánkba :)

19:05 - Aerobic edzéseket is végezhetünk, egyszerűen, ritmusra, ahogy a játék mutatja. A harmadik fitness edző, egy szemrevaló hölgyemény. Két lábbal áll a felületen (ez a speciális kontroller), ésderék illetve csípő gyakorlatokat végez. Mindeközben láthatjuk egy piros ponttal, hogy a felület mit érzékel a mozgásunkból. Gyakorlatilag mindent. Ez profi! Komolyan!!!

19:07 - Maga a hardver a Wii Balance Board. Nagyon vékony, fehér és gondolom elég masszív, hiszen lépkedünk is rajta. Minden mozgást érzékel, akár rálépünk, akár két lábbal állunk rajta és csak mozgolódunk. Teljesen wireless, persze így a szobában bárhol letehető.

19:08 - Egy nagyon fontos extra különlegessége van. A Body Check. Hehe, épp Reggie lett a tesztalany :) Most kiderül, hány kilót nyom emberünk full ruhában! :D

19:09 - Szóval lényegében a hardver feltérképez minket, a súlyunkat, a lábunk elhelyezkedését és minden egyebet. Alig néhány másodperc alatt be lehet lőni és persze el lehet menteni a beállításokat. Ezekután statisztikákat kapunk a súlypontuknról és hasonlókról. Ahogy játszunk a játékokkal, személyes grafikonok készülnek rólunk. Híztunk, fogytunk, hogy alakultunk. Ez félelmetes! KELL KELL KELL! :)

19:13 - Reggie fog játszani, legalábbis megpróbál, de szerintem be fog égni kicsit :) Focis játék következik. No, ezt nem hittem folna, hogy erre is lehet használni. Vaze, fejelős verseny!!!! Ez kéééééész. A Board figyeli, merre dőlsz, és arra dől a játékos karaktere. Hát ez nagyon jó!!!!! Hmm, mégis Reggie nyert és Miyamoto bukta :)

19:14 - Reggie boldog, de még távolról sem elégedett. Nagyon sok lehetőség van még ebben a piacban, iszonyatosan tehetséges emberekkel és stúdiókkal. Itt a Nintendo lehetősége, hogy vezető lehessen. Azonban csak a másodlagos cél az, hogy piacvezetők legyenek - haha, persze :)

19:15 - Percről percre újabb játékok készülnek. Ha körülnézünk, tele vagyunk olyan szolgáltatásokkal, mint a FlickR, a YouTube és hasonlók. Az emberek részei akarnak lenni az interaktív tapasztalatoknak. Itt jön be a képbe a videójátékok világa is, amikoris egyre nagyobb számú ember és játékos vehet részt z alkotásokban.

19:18 - Ezennel befejeződött a Nintendo sajtótájékoztató, köszönjük, hogy velünk tarottatok!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)