Hirdetés

Iwata nem érti, miért esett vissza a Nintendo tőzsdei értéke a Wii U bejelentésétől.

|

Azt viszont elismeri, hogy maga a prezentáció lehetett volna jobb is.

Hirdetés

A Nintendosok nemigen értik, miért esett vissza a tőzsdei értéke a cégnek a WII U bejelentésétől - lévén a reakció teljesen ellentétes volt azzal, amit  a helyszínen éreztek. 

A Reuters jelentése szerint Satoru Iwata összehasonlította a WII U-ra érkezett reakciót a Wii 2006-os bejelentésének reakciójával és azt mondta, hogy ugyanúgy, mint elődjénél, a nézők nem értették meg az eszköz működését, amíg a kezükbe nem vették és ki nem próbálták. 

 

"Őszinte leszek. A kiállításon nagyon pozítivan fogadták a készüléket, akikkel csak úgy összefutottam, azok is - ez teljesen ellentmond a tőzsdei reakciónak. Ez nagyon furcsa" - mondta Iwata. 

"Elismerem, hogy nagyon könnyen lehetett arra a következtetésre jutni, hogy ez csak egy játékkonzol egy tablettel. Akik eljöttek a bemutatóra és ki is próbálták a készüléket, azok rájöttek, mennyi lehetőség nyílik meg az új Wii U-val. Akik azonban nem próbálták ki, azok szinte egy emberként hitetlenkednek, hogy ez a kontroller bármit is megváltoztathatna."

Iwata emellett elismerte a London Evening Standardnak, hogy ha a Nintendo magát a konzolt is bemutatta volna a prezentáción, akkor a tőzsde reakciója is más lett volna.

"Mivel annyira a kontrollerre koncentráltunk, így sokan félreértették a dolgot" - mondta Iwata - " el kellett volna jobban magyaráznunk, hogyan is működik az egész rendszer."

"Meg kellett volna legalább egy képet mutatni az új konzolról, és ezután beszélni a kontrollerről. A konzol maga nem drasztikusan különböző az előzőtől, és a WII U főleg a kontrollerről szól. A konzol maga szinte láthatatlan lesz a háttérben."

"Kétféle társaság írt már a WII U-ról. Az egyik, akik kipróbálták maguk is, a másik, akik mindenféle internetes források alapján írták a cikkeiket. Ez utóbbiak el sem tudják képzelni, hogy fogja a Wii U drasztikusan megváltoztatni a játékokat. Hiszek benne, hogy amit a Wii U kínál az nagyon különleges és akár a komplett videójáték piacot is megváltoztathatja."

"Úgy gondoljuk mostantól nincs sorompó vagy bármely más akadály a casualabb Wii és a hardcore-abb más konzolok között - a WII U mindkét oldalt tudja. " - tette hozzá Iwata

Az E3-as bejelentés után nagyot eső Nintendo részvények ma először emelkedtek 0,5 százalékkal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)