Hirdetés

E3 2016 - az új Xbox bejelentése nem a játékosok lehúzásáról szól

|

Phil Spencer egy érdekes interjút adott az E3 első napján, amiben kitért arra a tévhitre is, hogy a Microsoft azt szeretné, hogy a játékosaik néhány évente konzolt cseréljenek.

Hirdetés

Az Xbox One S és a Project Scorpio bejelentésével komolyan eltért a Microsoft a konzolgenerációk szokásos modelljétől, ami alapján sokan azt gondolták, hogy hasonlóan a mobiltelefonok gyártóihoz ők is így akarnak még több pénzt kisajtolni vásárlóikból. Amint Phil Spencer, az Xbox-részleg feje elmagyarázta, ez azért nincs igazán így.

Emlékeztetett ugyanis, hogy míg a mobilokat nyereséggel árusítják, ez a konzolok esetében más a helyzet: "(...) ha megnézed az összesített költségeket, a dizájnköltségekkel és minden mással együtt, nem igazán árulják őket nyereséggel. A legtöbbet bekerülési áron, vagy veszteséggel értékesítik. És az üzleti modell az, hogy játékokat adok el hozzá és egy szolgáltatást adok el hozzá" - mondta Spencer. Ezzel együtt a Microsoft is tudja, mekkora kiadás egy konzol megvétele, így például az Xbox 360 életciklusa idején gondolkodtak rajta, hogyan tudnák még olcsóbbá tenni a gépet.

Elmondása szerint viszont ezek a tervek tulajdonképpen részletfizetést jelentettek volna, legfeljebb bonyolultabb formában, így ezeket elvetették, de így is próbálják minél alacsonyabban tartani az árakat. "Imádom, hogy az Xbox One S-t 299 dollárra tudtuk beárazni. Ma bejelentettük, hogy az Xbox One akciós ára 279 dollár" - folytatta Spencer, aki az árérzékeny vásárlóknak még egy érvet tudott mondani az Xbox One mellett. Szerinte ugyanis sokat spórolhatnak azzal, hogy a most megvásárolt játékaik a Scorpión is működni fognak, ahogy az Xbox 360-as játékok sem vesztek el a visszafelé kompatibilitásnak hála. "De ha sosem váltasz, nekünk akkor is remek vásárló leszel" - tette hozzá.

Mit gondoltok, bejöhet a Microsoft merész húzása?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)