Hirdetés

E3 2013 - Sony Spotlight liveblog

|

Az E3 2013 egyik legjobban várt konferenciája a Sony Spotlight, hiszen az ígéretek szerint 40 játékot mutatnak majd be a nagyközönségnek.

Hirdetés

Elérkeztünk az est (vagy éppen reggel) utolsó konferenciájához, amikor is a Sonyn a sor, hogy lenyűgözzön minket. A Sony Spotlight itthoni idő szerint hajnali 3-kor kezdődik és ha tényleg 40 játékot akarnak nekünk most bemutatni, akkor még délután is itt fogunk ülni. Mindenesetre nagyon sokat várunk a Sonytól, az exkluzív címeik és a PlayStation 4 elé támasztott elvárásainknak nem lesz könnyű megfelelniük.

Itt kezdődik

2:49 - Elfoglaltuk a helyünket a gépek előtt, megvolt a kötelező lábnyújtás és pici szünet. A playstation.com-on jelenleg is megy egy beszélgetés, de még nem maga a konferencia. Fejlesztőkkel beszélgetnek.

2:52 - A Destiny hivatalos Facebook oldalán is figyelmeztetnek minket arra, hogy a játék miatt is érdemes lesz figyelni a konferenciát. Na, az biztos.

2:56 - A The Last of Us-ról beszélgetnek épp. Mi másról beszélnének két PlayStationös mikrofonnal a kezükben. Nem kizárt, hogy a Naughty Dog következő projektjét is ma ismerhetjük meg. Daev azt igérte, hogy lemegy hídba, ha bejelentik az Uncharted 4-et.

2:58 - Eddig 8 MacBookot számoltunk, és 0 Vaio laptopot. Ott a kilencedik.

2:59 - Másodpercekre vagyunk a kezdéstől. 40 játék, továbbra is. Nem tudjuk, hogy csak PS3-ra és 4-re, vagy Vitára is. De vannak tippjeink.

3:00 - A nagyon csinos vörös lány és az inges-nyakkendős srác továbbra is feltartják a konferenciát. Kezdődhetne már. A fejlesztők jönnek, és beszélnek, ígérgetnek.

3:04 - Na, kezdünk már talán. Láthattuk a Media Molecule egy fejlesztőjét is, tehát szinte biztos, hogy lesz új LittleBigPlanet.

3:06 - NEXT: SCEA E3 2013 Press Conference Live. Ez a felirat lassan a retinánkba ég.

3:08 - Igen, már bele is égett. Hogy fogunk így cikket írni a továbbiakban...

3:10 - Próbáljuk addig kielemezni a képet. A PS logó a régi, háttérben a háromszög, kör, X és négyzet vannak. Amögött valami hullámzik. Ha vártok kicsit, kiderítjük a betűtípust.

3:13 - Hopp, elment a stream. Off Air. Klasszikus Ustream, bolondozik velünk.

3:15 - Egy percen belül kezdünk, ígéri egy barátságos hang. A show elvileg 1 órás lesz, de 1 óra alatt 40 játékot lepörgetni nem annyira nagyon jó.

3:17 - Kezdődik, már a kivetítőn úszkálnak a kék vonalak. A Ustream ugrál. Örömében.

3:18 - Komoly diszkóőrület, és az első játék a Destiny. Aztán a The Witness, Infamous, Skylanders, Killzone, Tekken, valami más verekedős, sok egyéb, amit nem tudunk ilyen gyorsan felismerni. Watch Dogs azért még megy. És a Capcom-féle Deep Down munkacímmel ellátott játékot is bemutatják.

3:20 - A színpadon Jack Tretton. Reméli, hogy mindannyiunknak lesz valami a mai prezentáción. Hát 40 játékból már lehet válogatni, még ha mind a 40 is egy franchise-ba tartozik. De tudjuk, hogy nem így van.

3:22 - PlayStation 3-mal és Vitával kezdünk. Még PSP-t is láttunk. A Vita az első.

3:23 - Több, mint 85 új cím jön, köztük a Batman: Arkham Origins, a Destiny of Spirits, Killzone: Mercenary, Teraway.

3:24 - God of War 1-2 HD, Flower, Dead Nation és The Walking Dead. A 400 Days DLC nyáron fog megjelenni, reméljük csak nem Vitára.

3:25 - A Vita lesz a PS4 legjobb társa. A PlayStation 3-ra térünk át.

3:26 - Pénteken jön ugye a The Last of Us, ebből látunk most egy trailert. Daev még mindig izgatott, pedig már végigjátszotta. Én még mindig izgatott vagyok, és irigylem Daevet.

3:27 - Puppeteerhez láthatunk új trailert, ami egy platformer. A The Walking Dead DLC-je egyébként a Steam adatbázisában is feltünt korábban, jut eszembe így fél 4-kor, úgyhogy tutira nem lesz Vita-exkluzív. Rain új trailerét is láttuk, most pedig a Beyond: Two Souls jön. Daev nyíg.

3:29 - Annyira jó ez a Beyond: Two Souls, hogy jajj, de akarjuk. Kell egy PS3 (ivósjátékba vegyétek bele mindenképp, hogy akárhányszor ezt elmondjuk, egy feles).

3:31 - Gran Turismo 6 van éppen, ami - figyeljetek, újat mondunk - szép. Polyphony Digital, elvégre. Új gumi modell, új felfüggesztés modell, új aerodinamika. Adaptív tesszeláció. És ez még mind a PS3-on.

3:32 - Már hét éves a PlayStation 3, de egy új GT még mindig lenyűgöz minket. A The Last of Us-ról van szó ismét. Naughty Dog bejelentés?

3:33 - Batman: Arkham Origins. Előbb még a Naughty Dogról volt szó. Mi történik itt? Új trailer, esik a hó, karácsony van ugye. Batman pózol, főgonoszok kemények, Batman elkeni mindenki száját. Szeretjük ám az ilyen hozzáállást. Deathstroke is menő. Black Mask a főgonosz.

3:35 - Nananananananana Batman: Arkham Origins. 2013.10.25.

3:36 - Grand Theft Auto V. Exkluzív, 299 dolláros csomag, exkluzív GTA V fülessel és egy PS3-mal. Szeptember 17-én jelenik meg, a játékkal egyidőben.

3:37 - PlayStation 4-re térünk át. Andrew House a színpadon.

3:38 - Most fogják megmutatni a dobozt.

3:39 - Csinos, dizájnos, nem túl nagy, és könnyűnek is tűnik. Oldalról egy Paralelogramma. A termék dizájnere is a színpadon áll. Gyönyörű, szerintünk.

3:40 - A Sony Entertainment CEO-ja, Michael Lynton, aki egyben a Sony Pictures Entertainment CEO-ja is.

3:42 - Most tényleg kezdjünk el tívítívítívízni? Egy csomó film és sorozat borítója látszik a háttérben.

3:43 - Breaking Badről és a Communityről is szó esett, ami a Sony nevéhez kötődik.

3:44 - Minden tartalom a gamereknek lesz válogatva.

3:45 - Részletek később, Lynton jobbra el. Játékok jönnek újra.

3:46 - Music Unlimited és Video Unlimited szolgáltatások. Utóbbival több, mint 150000 videó érhető el, az előbbin 20 millió szám található meg. Nagy eséllyel ezek itthonról is használhatóak lesznek hamarosan, új szolgáltatások jönnek, de főleg a US piacra.

3:47 - A fent említett két szolgáltatás már a 0. naptól elérhető.

3:48 - Az SCE Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida áll a színpadon, aki nagyon izgatott.

3:49 - Twitter üzenetek látszanak, megmutatva, mennyire figyelnek a gamerekre. Egyébként tényleg sok fejlesztő tartja a kapcsolatot a közösséggel Twitteren keresztül.

3:50 - Na, az első játék a Sony Santa Monicától érkezik, a Readyatdawn Studios segítségével. Csak nem God of War?

3:51 - Nem, nem God of War. Londonban járunk, méghozzá a múltban. Whitechapelben. Új Sherlock Holmes játék a következő tippünk.

3:52 - Nem, nem nyert ez sem. Ez valami farkasemberes cucc, tippeli Daev. Akármi is ez, már kipróbálnám. Az íjpuska most nem nyerő, Lugert kell használni. Meg géppuskát. A hintót meg kell védeni. Valami batár elektromos puskát láttunk. The Order 1886 a játék neve, és valószínűleg tényleg farkasemberes lesz.

3:54 - Jön a második játék, amit februárban jelentettek be.

3:55 - Több játék is lesz, az első a Killzone: Shadow Fall. Új trailer, a játék világa továbbra is gyönyörű, a harc izgalmasnak tűnik, a grafika pedig párját ritkítja. Most egy erdős területen kalandozunk Közben figyeljétek a GSO főoldalát, mert ahogy kikerül egy trailer, azonnal megjelenik nálunk is. DriveClub volt a következő, most Infamous: Second Son jön.

3:57 - Az Infamous: SS főhőse egy igazi lázadó arc, aki nem csak képességeit használja aktívan. Knack a következő, új trailer ebből is.

3:58 - A DriveClub, a Killzone: Shadow Fall és a Knack megjelenési címek lesznek, az Infamous: Second Son 2014-ben jön.

3:59 - Valós időben fut a The Dark Sorcerer demója. Alighanem ez az, amit eddig Deep Downként ismertünk.

4:00 - A PlayStation 4 bizony erős hardverrel lett megáldva, az szent. Egy vicces kis goblin hozza a gonosz varázsló botját.

4:01 - Hehe, tudtuk ám, hogy a sok varázslós maszlag csak elfed valamit. Megjelentek a greenbox vásznai. David Gant, a goblin pedig Maurice. Maurice megkérdezte, hogy David először szerepel-e játékban, majd üdvözölte a pokolban. Bővebben később, élőben fogják azt is közvetíteni. Mi is igyekszünk majd. Független fejlesztők jönnek.

4:03 - Yoshidát Adam Boyes váltja.

4:04 - A háttérben a The Witness látható, ami Jonathan Blow kreálmánya. A SuperGiant Games képviselői lépnek a színpadra, hogy bemutassák új játékukat. A játék a Transistor. Hallottunk már róla. A SuperGiant Games csinálta a Bastiont is egyébként.

4:05 - Folytatják ezt az irányvonalat, a Transistor szintén izometrikus nézetből játszható, illetve oldalnézetből is mutattak jeleneteket. A főszereplő neve Red. Piroskát szokták így emlegetni.

4:06 - A független fejlesztők önmaguk adhatják ki alkotásaikat, ezek a PS Store Indie kategóriájába kerülnek.

4:07 - Az újonnan csatlakozó fejlesztők között ott van a Tribute Games, illetve a Don't Starve fejlesztői (Klei Entertainment) is. Na most olyat látunk, ami nagyon NAGYON fura (Octodad: Deadliest Catch).

4:08 - Mercenary Kings, Secret Ponchos , ami nagyon jól néz ki. Szuper stílusos spagetti-western. Ray's The Dead a következő.

4:09 - New n Tasty, illetve valami olyan horror (Outlast), amiben egy kézikamerából látjuk az eseményeket.

4:10 - Ezek mindegyike PS4 exkluzív lesz.

4:11 - Diablo III-ról van szó, egyedi tárgyak lesznek benne (a PS3-as változatban) pl az Unchartedből és a Journey-ból.

4:12 - Square Enix, tehát egyrészt Final Fantasy, másrészt rengeteg más japán jóság.

4:13 - Japánul beszélnek a videóban, egy nagy kastélyt látunk, ami felé egy robot repülőgép repül. A sztori erős lesz, humoros, a karakterek tipikus japán megjelenítéssel vannak életre keltve. JRPG-k szerelmeseinek instant get, a többieknek pedig csak szimplán kötelezően kipróbálandó.

4:15 - Gigantikus minden, széthullott világ. Final Fantasy Versus XIII, avagy a továbbiakban Final Fantasy XV. Van még egy trailerük számunkra.

4:16 - A Kingdom Hearts franchise fog bővülni, de ez csak egy teaser. Szeptember 10-én jelenik meg, PS3-ra és PS4-re.

4:18 - Assassin's Creed IV: Black Flag, ismét. Nagy szakállak, rumvedelés, ki ne akarna ilyen játékkal játszani? Szó esik még a PlayStation Vitás játékról is, ami az Assassin's Creed: Liberation nevet viseli. Netán csak nem folytatása érkezik?

4:19 - AC IV: Black Flag gameplayt látunk, PlayStation 4-en fut (nyilván).

4:20 - Kiigazítás: A The Dark Sorcerer a Quantic Dream gyermeke, nem a Deep Down valójában. A Deep Down egyelőre továbbra is csak Deep Down.

4:21 - Aveline játszható karakter lesz az Assassin's Creed IV PlayStation 4-es kiadásában.

4:22 - Edward végigrohant a felrobbanó kikötőn, majd ellopott egy hajót.

4:23 - Lövöldözés van, tengeri csata. Látványos, izgalmas, imádjuk.

4:24 - Szintén friss infó, hogy a New 'n' Tasty egy Oddworld cím.

4:24 - Akadozott és befagyott a játék maga. Nem tudjuk, hogy ez a cikibb, vagy az, hogy nem indult el a Battlefield 4 demója. Watch Dogs jön.

4:25 - Jonathan Morin beszél, egy T-Bone nevű havert fog megmenteni Aiden a mai demóban.

4:26 - Egy autó hátulját láthatjuk, T-Bone hívott minket. Újfent autóvezetést látunk a játékban, és mit ne mondjunk, tetszik. Gyönyörű autóban ülünk. Emberünk óvatosan vezet. A fizika korrektnek tűnik.

4:28 - Daev már látta élőben a játékot, és azt mondja, hogy jobban nézett ki, mint a videón (HD-ban nézzük a streamet). Felvágós. Ez a játék nagyon jól néz ki. Mondtuk már? Nem? Akkor tessék, vigyétek, ingyen van.

4:29 - Betörtünk egy kamerába, látunk egy őrült számítógép techiet, aki eldobott egy alaplapot. Ő T-Bone. Ketten betörtek hozzá, nyomoznak utána, de sikerült kiszöknie. Most újra egy kamerában vagyunk, és aztán megint egy másikban.

4:31 - Letepertünk egy csávót, csipogtattunk egy autót. Aiden fejen lőtt valakit, de nem ám a hagyományos módon, hanem badassül.

4:32 - Láthattunk egy kezet, ami egy táblagépet tapogatott. A táblagépen egy térkép volt látható. A Ubisoft tényleg megcsinálta, Aiden okostelefonja a mi okostelefonunk vagy táblagépünk. Ez az egyik legjobb húzás.

4:34 - Új 2K kosaras játék. NBA 2K14. Lebron James magával beszélget. Virtuális másával, akinek nem az igazi az arcmozgása. Ennél már tudunk jobbat is.

4:35 - A The Elder Scrolls Online PlayStation 4-re is megjelenik. Új trailer.

4:37 - a TESO egyik bétája PS4-re lesz elérhető először.

4:38 - Most valószínűleg egy Mad Max-szerű játékot látunk, Csávónk Shotgunt tart egy másik csávó fejéhez, de mivel csak egy golyó van benne (holott kettő kéne) nem lőtte le. Elhúzott kocsival, de jön visszafelé. Ez bizony Mad Max, egész konkrétan.

4:40 - Vicces, hogy azt gondoltuk először, hogy Just Cause 3-at mutatnak be... és a Mad Maxet is az Avalanche Studios csinálja. A kiadó a Warner Bros.

4:42 - a PlayStation 4 támogatja a használt játékokat úgy, ahogy eddig, nem kell nethez csatlakozni, soha. Ezt neked, Microsoft, hangzik el a fejlesztők fejében. "Nem igényel 24 óránként ellenőrzést". Na, egyértelműen odaböktek nekik, Ballmer most sír.

4:43 - A PlayStation Plus felhasználók átvihetik a felhasználói fiókjukat PS4-re vagy Vitára is, mindössze havi 5 dollárért. A multiplayer fizetőssé válik, ha multizni akarsz, már nem elég az ingyenes PS account.

4:46 - A PlayStation Plus előfizetők megkapják a DriveClub PS Plus változátát az első éven belül, illetve havi egy játékot kapnak, köztük az Outlast, a Secret Poncho.

4:47 - Destiny következik. Játékmenet premier.

4:49 - Ez biza FPS, és biza jónak ígérkezik. Valami komoly dolog történik, egy repülő szállt el, ledobták Jason Jones-t, aki szintén a színpadon áll. Most integetett a fő karakternek.

4:50 - A The Elder Scrolls Online nem csak PS4-re, de Xbox One-ra is jön. A Destinyben most belső területeket látunk, jön valami boss-szerű vadállat, aki megölte Jones-t.

4:54 - Jones-nak csak a lelke maradt ott, desikerült újraéleszteni. Jelenleg egy Male Human Warlock skilljeit láthattuk, és fegyvereket is  váltogatott. Az egyik fegyver eltakarja a fél képernyőt.

4:56 - Új tag csatlakozott, akit úgy hívnak, hogy Starla. Most valami nagyon durvát teleportált, le is bontott néhány tornyot. Űrhajó, vagymi. Már öten vannak, ketten lebegő motorokkal húztak el. A Bungie jellegzetességei azért látszanak, le sem tudnák tagadni múltjukat.

4:58 - Még mindig a Destiny demója megy, nem tudjuk, fel lesz-e töltve. Élőben játszanak vele. Valami anyagot csak kapunk. A gameplayt egy hagyományos trailer követi, ez biztos felkerül majd. A Destiny világa nagy, de tényleg. Jóféle lesz, kíváncsiak vagyunk nagyon.

4:59 - 2014-ben fog megjelenni. Felhő alapú stratégia, avagy Gaikai van terítéken.

5:00 - A játékaidat bárhonnan eléred. 2014-ben lesz először elérhető, PS4-re és PS3-ra, de eleinte csak az USA-ban. A játékok Vitán is játszhatóak lesznek, amennyiben van PS-ed. A jövőben nem kizárt, hogy táblagépeken és okostelefonokon is játszhatunk PS játékokkal, ez a Sony célja.

5:02 - 399 dollár, 399 euró, 349 font a PlayStation 4 árazása. Olcsóbb, mint az Xbox One. Nagyon várjuk, ki jön ki győztesen a csatából, bár nem igaz, hogy csak egy maradhat.

5:03 - És vége. Jó éjszakát kívánt Andrew House, majd elsétált a színpadról. Mi jó reggelt kívánunk, nagyon köszönjük, hogy velünk voltatok, mire felébredtek, rengeteg összefoglalót olvashattok, nem beszélve a fontos információk külön kiemeléséről hírek formájában. Most egy kis pihi, délután 4-kor viszont várunk titeket vissza a Nintendo Directre, amit szintén élőben fogunk közvetíteni. Jó pihenést!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)